StoryEditorOCM
4 kantunaISPOMOĆ

Šime Vicković: U zadarskoj bolnici angažirali njegovateljice da pomognu sestrama oko covid pacijenata

Piše Mišel Kalajžić
30. studenog 2020. - 11:49

Zadarska Opća bolnica opterećena je, poput drugih zdravstvenih ustanova, zbog epidemije koronavirusa, ali još uvijek "ne puca po šavovima", premda se situacija mijenja doslovno iz dana u dan.

Načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije i zadarski dožupan Šime Vicković kaže kako je bolnica do sada primala njegovateljice kako bi pomogle medicinskom osoblju zadarske bolnice u skrbi oko pacijenata na COVID odjelima.

– Oko eventualnog angažiranja nestručnog osoblja, odlučuje ipak vodstvo bolnice na čelu s dr. Željkom Čulinom. Imamo još prostora za pacijente, a razradili smo i modele na koji ćemo način raditi ako dođe do dodatnog povećanja broja oboljelih, kako bismo sukcesivno povećavali kapacitete i u Općoj bolnici Zadar i u biogradskoj bolnici. Što se tiče osoblja, za sada je još uvijek sve pod kontrolom, iako treba reći da nam iz dana u dan netko od osoblja pokupi virus ili na poslu ili u privatnim kontaktima... Natječaji se raspisuju, primaju se i novi ljudi ako nedostaju, za sada držimo konce, ali najbolje o tome znaju u samoj upravi bolnice – rekao nam je Vicković.

Dr. Željka Čulinu ni nakon uzastopnih pokušaja nismo uspjeli kontaktirati.

24. travanj 2024 10:52