StoryEditorOCM
4 kantunaZADARSKA BOLNICA

U zadnjih 14 dana 4 su liječnika i 11 djelatnika bila u inozemstvu. Nijedan liječnik nije u samoizolaciji. Mi smo s jednim razgovarali...

Piše Ivica Nevešćanin
18. ožujka 2020. - 11:21

Ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina potvrdio je na konferenciji za medije da su četiri liječnika i 11 djelatnika bolnice u zadnjih 14 dana boravili u inozemstvu. Od četiri liječnika nitko nije u samoizolaciji jer za tom mjerom, istaknuo je, nije bilo razloga.

Zadarski.hr je razgovarao s jednom od liječnika koji je zadnjih dana boravio u inozemstvu. On se u subotu vratio u Hrvatsku, a bio je na privatnom putovanju u zemlju koja nije visoko rizična zbog širenja korona virusa. Na naše pitanje je li točno da je bio u Beču, kao što se priča, rekao je da nije.

- Vratio sam se 14. ožujka i odmah na granici javio sanitarnom inspektoru. Rekli su mi da nema potrebe za samoizolacijom jer dolazim iz zemlje koja nije visoko rizična. Kad sam došao u Zadar, dan nakon povratka, javio sam se epidemiologu i dvaput kontaktirao ravnatelja HZZJZ-a koji su potvrdili da nemam razloga za samoizolacijom. Želim naglasiti da se u potpunosti pridržavam izdanih mjera i protokola od strane nacionalnog i županijskog civilnog stožera, te da ni na koji način nisam prekršio aktualne mjere prevencije. Mislim da je to moja dužnost i dužnost svih građana u ovakvoj situaciji – kazao nam je ovaj liječnik iz zadarske bolnice.

22. travanj 2024 15:49