StoryEditorOCM
4 kantunaSAČEKUŠA NA PLAŽI

Ubojica je čekao Vlaovića da izađe iz kluba u društvu djevojke i prijatelja. Prišao mu je s leđa i pucao s prigušivačem...

Piše I. Ivanac, B. Sviličić
25. kolovoza 2022. - 16:22

Policija još uvijek utvrđuje okolnosti hladnokrvnog ubojstva koje se u četvrtak ujutro dogodilo na plaži Katarelac u Općini Kolan na otoku Pagu gdje je hicem u glavu usmrćen 38-godišnji državljanin Crne Gore. U njega je pucao 28-godišnji državljanin Srbije koji se nakon smrtonosnog hica dao u bijeg. No, ne zadugo jer je, zahvaljujući brzoj reakciji policije, uhićen na putu za Novalju i priveden u zadarsku policiju.

Ubojstvo u Kolanskom Gajcu na plaži Katarelac, koja se nalazi u nesposrednoj blizini plaže Zrće, dogodilo se samo nekoliko metara od ulaza u poznati klub Noa u kojem se, uz još tri kluba na Zrću, posljednjih dana održava Sonus festival.

- Osumnjičena osoba je dovedena u prostorije policijske postaje, riječ je o državljaninu Srbije. Identitet preminule osobe bit će javan nakon završetka kriminalističkog istraživanja. U ovom slučaju u tijeku je suradnja s policijom Srbije i Crne Gore u realnom vremenu - rekao je načelnik paške policije Željko Blaić. Nije htio odgovoriti je li riječ o naručenom ubojstvu, niti komentirati kako je strani državljanin kod sebe imao oružje koje je kasnije navodno pronađeno.

- O svim podacima bit ćete obaviješteni nakon kriminalističkog istraživanja. Izvidi su tajni – dodao je Blaić kojem je u četvrtak ujutro stiglo pojačanje iz Zadra u vidu načelnika PU zadarske Antona Dražine, šefa krima Željka Pilipovića, te zamjenika načelnika Ivana Gambiraže.

Policija je tijekom očevida izuzela snimke s obližnjih nadzornih kamera, na kojima je, pretpostavlja se, zabilježen cijeli događaj.

Iako načelnik Policijske postaje Pag Blaić nije htio komentirati navode o motivu ubojstva, srbijanski mediji ubrzo su objavili ”teoriju” da je ubijeni Crnogorac 38-godišnji Goran Vlaović, pripadnik zloglasnog škaljarskog klana, a u njega je pucao profesionalni ubojica s prigušivačem. Navodno ga je sačekao iza zida na izlasku iz kluba, prišao mu s leđa i pucao u desni dio glave. Vlaović je u trenutku ubojstva bio u društvu djevojke i prijatelja.

Odmah nakon pucnjave u pomoć ozlijeđenom Vlaoviću priskočili su turisti koji su se zatekli ispred noćnog kluba. Cijeli događaj zabilježilo je nekoliko turista svojim mobitelima i snimke su kasnije objavili na društvenim mrežama.

Na snimci jednog gosta iz Italije vidi se trenutak kada dvoje turista dolazi do unesrećenog mladića, koji je pogođen pao licem na asfalt ležeći u lokvi krvi. Okrenuli su ga na leđa, jedan muškarac je s obje ruke pritisnuo ranu na glavu nesretnog mladića, dok je drugi muškarac započeo s reanimacijom srca. Unatoč pomoći turista i brze reakcije hitne pomoći, 38-godišnjem Crnogorcu nije bilo spasa. Preminuo je u kolima Hitne pomoći na putu do zadarske Opće bolnice.

Na plaži Katarelac i Zrću u četvrtak prijepodne nije bilo previše ljudi. One koje smo zatekli čudili su se broju novinara, snimatelja i televizijskih kamera. Neki nisu ni znali što se dogodilo prije svitanja, a većina svjedoka je u trenutku našeg posjeta otišla na spavanje. Kao i jedan od suvlasnika i voditelj kluba Noa, Zlatko Balaško, kojeg je naš poziv probudio. Zaključak je svima bio isti, nisu mogli vjerovati što se dogodilo.

- Zatekli ste me, tek sam se probudio. Više ću vam moći reći kasnije, kad shvatim što se dogodilo – kazao nam je Balaško koji se na naše pozive nije više javljao.

Načelnik Općine Kolan Šime Gligora bio je šokiran ubojstvom koje se odigralo u njegovoj općini.

- Ono što moramo istaknuti da su ta tri mjesta orijentirana na obiteljski turizam. Dio Katarelca je na području Zrća koje je orijentirano na zabavu i tu su takvi gosti. Ovaj incident neće škoditi imidžu obiteljskih destinacija u ostalim mjestima općine Kolan. Što se tiče same sigurnosti na području Općine Kolan u svibnju je u Novalji bila konferencija s temom sigurnosti u turizmu gdje se govorilo upravo o ovakvim situacijama. Jedan od bitnih sponzora te konferencije je bio klub 'Noa'. Oni imaju visoke uvjete sigurnosti, imaju nadzorne kamere i 24 sata svoje zaštitare. Na području Općine Kolan imamo unutar mjesta nadzorne kamere a u Mandrama zaštitare - rekao je Gligora.

Ovo nije prvo ubojstvo koje se desilo na popularnim partijanerskim plažama. Podsjetimo kako je 2013. godine na Zrću bocom šampanjca brutalno premlaćen 62-godišnji profesor tjelesnog Marijan Vukelić koji je dva dana kasnije preminuo u zadarskoj bolnici, a 2018. godine na Zrću je ubijen 26-godišnji Ugo Wilson iz Velike Britanije. Njega je nožem usmrtio Douglas Cane, 29-godišnji Britanac koji je i ranio još dvojicu Engleza. Za teško ubojstvo i ranjavanje dvojice muškaraca dobio je 24 godine zatvora.

Osumnjičeni 28-godišnjak u četvrtak je priveden na kriminalističko istraživanje u PU zadarsku. Uz kaznenu prijavu za ubojstvo najvjerojatnije će u petak biti priveden pritvorskom nadzorniku u Zadru, potom županijskom državnom odvjetniku te županijskom sucu istrage, koji će odlučivati o zadržavanju u istražnom zatvoru.

image

Očevid nakon ubojstva na Zrću

Zvonko Pavić/Cropix/
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image

Načelnik Općine Kolan Šime Gligora

Zvonko Pavic/Cropix
image

Načelnik Policijske postaje Pag Željko Blaić

Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image

Načelnik PU zadarske Anton Dražina (bijela košulja)

Zvonko Pavic/Cropix
image
Zvonko Pavic/Cropix
image

Gosti na plaži Katarelac pomažu upucanom mladiću iz Crne Gore

Screenshot/
image

Gosti na plaži Katarelac pomažu upucanom mladiću iz Crne Gore

Screenshot/
image

Gosti na plaži Katarelac pomažu upucanom mladiću iz Crne Gore

Screenshot/
07. svibanj 2024 11:26