StoryEditorOCM
4 kantunaKOD PET NEBODERA

Udruga Svjetlo nije više beskućnik, pronađen je novi gradski prostor u kojem će se smjestiti. Ali nekih problema još ima...

Piše Iva Ivanac
15. veljače 2024. - 21:00

Zadarska Udruga Svjetlo nalazi se pred rješenjem svog problema. Nakon što već neko vrijeme, uz pomoć djelatnika Grada Zadra, traže novi prostor, sada su ga izgleda uspjeli i pronaći - na Voštarnici.

Naime, zadarska udruga koja skrbi o osobama s mentalnim oštećenjima s ciljem unapređenja njihova odgoja, obrazovanja, zapošljavanja, rehabilitacije te zdravstvene i socijalne skrbi do konca godine morala je pronaći i akreditirati novi prostor za boravak članova Udruge. U sadašnjem prostoru koji se nalazi u vojnoj zgradi Novog kampusa Sveučilišta u Zadru neće više moći boraviti jer je ta zgrada predviđena za rušenje.

- U suradnji s Gradom Zadrom pronašli smo prostor u koji bi se mogla smjestiti naša udruga. Riječ je o velikom prostoru na Voštarnici ispod Pet nebodera, koji je donedavno služio Centru 112. Prostor ima oko 120 metara četvornih, a raspored i veličina prostorija odgovara našim zahtjevima. Iako se nalazi u suterenu, prostor ima prozore koji daju dovoljno svjetlosti, nije derutan, a nama je bitno da nije vlažan niti hladan, ističe predsjednica Udruge Svjetlo Irena Plačić dodajući kako trenutno, s obzirom na to da se prostor nalazi u suterenu, postoje građevinske barijere za koje se nada će ih Grad ubrzo ukloniti.

- Inzistirat ćemo na tome da se Grad obveže i ukloni te građevinske barijere. Idući tjedan ćemo još jednom svi zajedno posjetiti prostor. Vjerujem da će se sve dati lijepo urediti, a najvažnije je što nas od tamo nitko neće izbaciti, naglašava predsjednica Udruge.

Iz Grada su nam kazali kako je prostor u kojem je boravio Centar 112 gradski, ali i kako će problem pristupa riješiti rampom i podiznom platformom te kako su cijelo vrijeme u kontaktu s predstavnicima Udruge Svjetlo.

Ako na idućem sastanku predstavnika Grada i udruge Svjetlo sve prođe u najboljem redu, nema razloga sumnjati da je ova udruga koja skrbi o naranjivijim članovima društva u Zadru pronašla svoj novi dom.

27. travanj 2024 03:40