StoryEditorOCM
4 kantunaDUGOROČNA PROGNOZA

Ugledni meteorološki servis Accuweather objavio niz upozorenja za našu regiju: čeka nas vrelo ljeto, temperature će biti...

Piše JL
20. svibnja 2020. - 19:13

Još je samo 11 dana ostalo do početka klimatološkog ljeta, a tim je povodom svoju prognozu za nadolazeće godišnje doba objavio i poznati meteorološki servis Accuweather.

S obzirom da smo ove godine već iskusili nekoliko toplinskih valova, ne čudi da se prognozira iznimno vruće i suho ljeto. Temperature bi se na sjeveru Italije i na Balkanu mogle penjati i do ekstremnih 40 stupnjeva Celzija.

Velika suša pogodit će čitav kontinent što je jako loša vijest za poljoprivrednike koji ionako već ispaštaju zbog sušnog proljeća.

Manjak vode bit će izražen na području Njemačke, Francuske, ali i Ukrajine zbog čega će stradati usjevi.

Paklene vrućine pogoduju požarima, pa i po tome prognoza za ovu godinu podsjeća na 2012. godinu, a najviše požara Accuweather predviđa za područje Pirinejskog poluotoka.

I sjever kontinenta očekuju iznadprosječne temperature, a Skandinaviju kao i Veliku Britaniju tijekom ovog ljeta mučit će i razorne oluje te krupna tuča, olujni vjetrovi, pa čak i tornada.

18. travanj 2024 09:49