StoryEditorOCM
4 kantunaBORBA ZA OPSTANAK

Ugostitelji: Pitali smo Markotić koliko ima zaraženih iz kafića, ona je rekla ‘nijedan‘! Bez obzira na to, dave nas s mjerama, upola nam je pao promet

Piše PSD
15. listopada 2020. - 11:30

Nove epidemiološke mjere razljutile su ugostitelje koji su danas održali izvanrednu konferenciju za medije povodom toga. Ugostitelji upozoravaju da prema novim mjerama ne mogu opstati jer je mnogima već sad upola pao promet.

Prvi je, piše N1, govorio Marin Medak koji je rekao kako ugostitelji nisu protiv stožera i kako to ne mogu biti ali je dodao i da traže sastanak sa vladom.

"Božinović je rekao kako se možemo sastati zbog obeštećenja", dodao je. "Mi ćemo morati dignuti cijene i sve ćemo onda otjerati od nas. Mi poštujemo struku i epidemiologe i želimo da i oni poštuju nas. Prihvatili smo mjere jer znamo da je zdravlje gostiju na prioritetu broj jedan", dodaje.

"Prihvatili smo njihove izvanredne mjere, bili smo na sastancima, prihvatilli smo mjere jer drugog izbora nemamo. Ono što je Markotić jučer rekla da će se ljudi zaraziti u kafićima nije točno. Mi smo ih pitali koliko zaraženih ima iz kafića i restorana i oni su rekli da nema nikoga.

Sada kad se primjenjuju sve mjere zaraze nema. Ako se nastavi pridržavanje mjera, sve će biti u redu. Ali ako nas regulator bude preopteretio, ljudi će jednostavno otići prirodnim putem na ilegalne partije. Nema druge opcije", rekao je.

"Naše osoblje neće raditi represivne metode prema gostima", kazao je.

Podsjetimo, nove preporuke za sprječavanje zaraze koronavirusom u ugostiteljskim objektima i kod pružanja ugostiteljskih usluga, poput cateringa, kao i za svadbe te druga slavlja, propisuju da u svim objektima moraju biti vidljive obavijesti o pridržavanju općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti od 1,5 metara.

Obvezno je nošenje maski za lice i za zaposlene i, po novom, i za goste u objektima (osim kada konzumiraju hranu i piće za stolovima), i to tako da prekrivaju i nos i usta, pa do toga da svima moraju biti dostupni dezinficijensi (doza od pola litre na svakih 10 osoba, odnosno na svakom stolu).

Svi ugostiteljski objekti smiju raditi maksimalno do ponoći, a u klubovima i noćnim barovima za gosta se mora osigurati 4 kvadrata.

Preporučuje se i da razmak između stolova bude tri metra, a da se u slučaju glazbenih izvedbi osigura razmak od dva metra između izvođača na sceni te od četiri metra između publike i izvođača.

20. travanj 2024 15:29