StoryEditorOCM
4 kantunaDOSAD SMO OBJAVILI 14 PRILOGA, NASTAVLJAMO ISTIM TEMPOM

Uključite se u tribinu Zadarskog.hr o obnovi zadarske rive, evo malog podsjetnika na dosadašnje prijedloge...

Piše IN
26. veljače 2019. - 16:14
kupanje10-010119

Kao što smo i pretpostavili, tribina Slobodne Dalmacije i Zadarskog.hr o obnovi zadarske rive izazvala je brojne reakcije i komentare na našem portalu i društvenim mrežama. Uređenje zasigurno najvrednijeg prostora u Gradu tema je koja očito malo koga u Zadru ostavlja ravnodušnim, poglavito u situaciji kada je sadašnje stanje rive, prema ocjeni gotovo svih naših sugovornika, podiskorišteno, komunalno zapušteno i prepušteno stihijskom korištenju.  

Za one koji su se tek uključili u temu donosimo mali podsjetnik na dosad objavljene razgovore s našim sugovornicima i njihovim pogledom na problem te prijedlozima kako ih riješiti ali i kakvu rivu vide u budućnosti. 

Naravno, nastavljamo s objavljivanjem novih priloga sa ciljem da se sadašnje, degradirajuće stanje zadarske rive, napokon promijeni...   

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (1) Dipl. ing. Nenad Marčev: Rivu treba nasuti i proširiti, te je oplemeniti potrebnim sadržajima, uključujući i plažu, a gradske službe iseliti kod Crnog! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (2) Arhitekt Ante Uglešić: Nije potrebno izgrađivati ili nadograđivati objekte na rivi, a pogotovo ne nasipati obalu 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (3) Bivši gradonačelnik Živko Kolega: Riva ne treba nove stanove, nego tri atraktivna punkta. A Citadelu bih preko Foše spojio s Perivojem kraljice Jelene! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (4) Arhitekt Matija Huzjak: Samo natječaj može dati odgovore. Riva ne bi smjela biti prenatrpana urbanim instalacijama i turističkim atrakcijama! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR – KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (5) Sociologinja Željka Tonković: Na rivi su potrebne promjene, ali ne u vidu građevinskih zahvata 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (6) Arhitekti Petar i Nera Kozina: Riva trenutačno ocrtava sliku Zadra - privatni kapital jede javni prostor! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (7) Abdulah Seferović: Može li se uopće razmišljati o bilo kakvu zahvatu na Novoj rivi i revitalizaciji Poluotoka bez efikasne regulacije prometa? Bar kao prije 110 godina! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (8) Miljenko Domijan: O sadržajima treba anketom pitati građane, ali jedno je sigurno, na rivi ne smije biti plaža, to je urbani prostor a ne 'kažin'! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (9) Božidar Kalmeta: Bitno bih produžio postojeći gat, ali za oživljavanje Rive i cijelog Poluotoka najbitniji je jedan sasvim drugi projekt! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (10) Turistički vodič Šime Botica: Štekati na šetnici od rive će napraviti kokošinjac! Hotel Zagreb umjesto kapaciteta visoke klase danas je leglo golubova i pantagana! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (11) Arhitektica Romana Lasan: Rivi treba promišljena revitalizacija! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (12) Neven Stojaković: Dvadeset točaka za rivu budućnosti! 

TRIBINA ZADARSKOG.HR - KAKO OBNOVITI ZADARSKU RIVU (13) Arhitektica Simona Gregorović: Mul vidim kao trg, a ima prostora i za rekonstrukciju dijela gradskih blokova na potezu između zgrada Sveučilišta i hotela "Zagreb"! 

25. travanj 2024 03:18