StoryEditorOCM
4 kantunaGRADONAČELNIČE, KADA ĆE OBEĆANA FEŠTA?

UNESCO-va plaketa stiže - tek u rujnu!

Piše Zadarski.hr
28. srpnja 2017. - 23:25
UNESCO

Zadarski bedemi su u Krakowu 9. srpnja uvršteni na popis zaštićene svjetske kulturne baštine. Čim je svečana procedura završena, zadarski gradonačelnik Branko Dukić je izjavio kako će Zadar znati proslaviti ovaj veliki uspjeh.

- Bila je čast biti ovdje i predstavljati naš grad. Svi smo vrlo uzbuđeni jer Zadar je napokon uspio doći na listu UNESCO-a. Ne mogu vam ni opisati koliko sam na to ponosan kao gradonačelnik, ali i zbog svi gradonačelnika prije mene koji su ovome doprinijeli. Naša nominacija je izglasana, a UNESCO-va plaketa bit će nam uručena kasnije. Kada ona dođe u Hrvatsku, odnosno u Zadar, to ćemo dostojno i obilježiti, izjavio je tada Dukić.

Kada će plaketa stići i kada će Zadar i kako proslaviti uvrštenje na UNESCO-vu listu?

Iz gradske uprave pojašnjavaju da će početkom kolovoza doći do sastanka predstavnika Grada i Ministarstva kulture preko kojega ide sva komunikacija s UNESCO-m. Na sastanku s predstavnicima Ministarstva kulture će tek biti otvoreni razgovori oko već postojećih ideja o obilježavanju i proslavi uvrštenja na UNESCO-vu listu, ali će svi detalji i točan datum biti poznati tek u rujnu kada se očekuju intenzivniji dogovori između Ministarstva kulture i UNESCO-a.

05. lipanj 2023 23:11