StoryEditorOCM
4 kantunaPRVOG SIJEČNJA UKIDA SE URED DRŽAVNE UPRAVE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI

Ured napušta 26 službenika, 112 ih ostaje i čeka preraspodjelu, donosimo sva njihova imena i funkcije! Gdje će Stipe Zrilić?

Piše L.B.
2. prosinca 2019. - 23:29
zadarska_zupanija

Za manje od mjesec dana, formalno s prvim danom 2020. godine, Zadarska županija dobiva 112 novih zaposlenika.

To su sadašnji službenici i namještenici županijskog Ureda državne uprave, koji se ukida.

Osim službenika i namještenika, Zadarska županija preuzima i kompletnu imovinu Ureda državne uprave, nekretnine i inventar.

Dio zaposlenika odlučio je ne prelaziti „novom poslodavcu“ – za sada njih 26. Zgradu Ureda državne uprave, koja se u Zadru nalazi na adresi Josipa Jurja Strossmayera 20, kod zgrade Hitne pomoći, je Ministarstvo imovine predalo Zadarskoj županiji, kao i još četiri nekretnine.

U zgradi Zadarske županije na Poluotoku posljednjih se dana održavaju intenzivni sastanci kako će se službenici i namještenici sada rasporediti, tko će u koju zgradu, a cilj je navodno da se objedine pročelnici i viši službenici na jednom mjestu. S ostalima, navodno, ima više problema, jer treba svakome naći 'poziciju'.

- Samo matičara ima 14 – ogorčeno nam je kazao jedan pročelnik u Zadarskoj županiji. Župan Božidar Longin ostao je za sada, kako je poručio, bez komentara, jer će se uskoro na sjednici Županijske skupštine potpisati „Sporazum o preuzimanju“, nakon čega će biti rječitiji. Ipak se u samoj zgradi Županije na Poluotoku u ponedjeljak moglo čuti da je nezadovoljnih puno, ali ne u navedenoj zgradi, već u Uredu državne uprave.

- Predstojnik Ureda Stipe Zrilić je među prvima koji nije bio zagovornik ovog spajanja – kazao nam je pročelnik u Zadarskoj županiji.

Za „prihvat“ novih 112 zaposlenika Zadarska će županija iz proračuna za 2020. godinu, kao i ubuduće, godišnje izdvajati 17 milijuna kuna.   

- Prema informacijama kojima raspolažemo, očekivani broj ljudi koji odlazi iz Ureda državne uprave je 26 službenika – odgovoreno je u ponedjeljak iz Zadarske županije na naš upit.

- Oni odlaze uz stimulativnu otpremninu – naglašeno je.

- Pripremljen je prijedlog nove Odluke o ustrojstvu i djelokrugu upravnih tijela Zadarske županije, koju donosi Županijska skupština. Nakon usvajanja će biti prezentirana i javnosti, a ono što u ovome trenutku možemo reći jest da će Uredi državne uprave lokacijom ostati na istom mjestu u Zadru i pet izdvojenih lokacija u Benkovcu, Biogradu na Moru, Gračacu, Obrovcu i Pagu – navodi se u odgovoru iz Zadarske županije.

 

GDJE ĆE STIPE ZRILIĆ?

Predstojnika Ureda državne uprave Stipu Zrilića upitali smo koje će biti njegovo radno mjesto po novom ustroju, te da li su točne informacije da nije bio zagovornik „spajanja“ Ureda državne uprave sa Zadarskom županijom.

Do zaključenja teksta odgovor od predstojnika nismo dobili.

19. travanj 2024 13:51