StoryEditorOCM
4 kantunaKOŠARKAŠKI UPITNICI

Uz ugovor o financiranju KK Zadra proračunskim novcem, iza brda se valja i pritajena bitka oko proširenja NO. Što želi Enio Meštrović?

Piše P. O.
18. lipnja 2023. - 13:02

Ugovor po čijim bi odredbama Grad trebao financirati KK Zadar nije jedina vruća tema u odnosima između vlasnika i njegovog Kluba. Ako je suditi po email prepisci koja nam je dostupna, „iza brda” se valja i neka vrsta bitke za članstvo u Nadzornom odboru koje bi trebalo biti uvećano za dva člana.

Pitanje je za koja ili čija dva člana.

Među sudionicima razgovora o ugovoru za financiranje Kluba obavljenog u gradskoj upravi spominju se dodatna dva člana Nadzornog odbora. Prvi čovjek Nezavisne liste Enio Meštrović smatra da bi jednoga trebali dati košarkaški veterani KK Zadra, a drugog većinski vlasnik i glavni sponzor, dakle Grad Zadar, ali Meštrović sugerira da taj ne smije biti iz Kluba vijećnika HDZ-a zbog „nastavka transparentnog poslovanja i ubuduće”. Tek će se vidjeti je li ovo Meštrovićev odgovor na navodnu želju Udruge Grad košarke da dodatno ojačaju broj svojih predstavnika u Nadzornom odboru.

Naime, u dijelu prepiske Meštrović traži dvogodišnju „projekciju doprinosa” sadašnjih članova NO iz Grada košarke, ali bez proračunskih sredstava i sponzorskog novca kojeg je dogovorio Grad Zadar.

Inače, iz prepiske proizlazi da je Meštrović suglasan s potpisivanjem ugovora o proračunskom financiranju Kluba, ali ne na pet godina nego na dvije godine, do isteka mandata ovog saziva Gradskog vijeća, pa neka o nastavku odlučuje novi saziv. Pritom, Meštrović drži da, na temelju rezultata svih klupskih selekcija, postojeći stručni kadar zaslužuje mir i povjerenje minimalno na rok od dvije sljedeće godine. Proces stvaranja mladih i novih igrača koji mogu participirati u minutaži seniorskog pogona zahtijeva kontinuitet, smatra Meštrović tražeći da se Nadzorni odbor nikako ne smije petljati u pitanja košarkaške struke.

Na kraju, Meštrović podržava nastavak financiranja mlađih uzrasta, ali nije mu bliska ideja o osnivanju akademije, jer "mladi igrači po zakonu mogu otići kad god žele", a "za vezati ih menadžerskim ugovorima treba puno više sposobnosti od dobre volje".

01. svibanj 2024 11:56