StoryEditorOCM
4 kantunaTURIZAM NA CRNO

A.P. iz Privlake uzimala polog pa otkazivala najam! Inspektori zapečatili apartman, a policija joj prijavila oca M.L. zbog prijetnji novinaru!

Piše L.Burčul
12. kolovoza 2022. - 13:54

Državni inspektorat zatvorio je i zapečatio apartman u Privlaci, koji je došao u fokus javnosti nakon što je o njegovom nezakonitom poslovanju pisao novinar Zadarskog lista Toni Perinić. Periniću se prijetilo, što je on prijavio policiji, a djelatnici Državnog inspektorata su ispitivali zakonitost poslovanja apartmana koji je iznajmljivala A.P. iz Privlake.

Inspekcijskim nadzorom je utvrđeno da se iznajmljivanje u tom apartmanu radilo „na crno“, te je apartman zatvoren i zapečaćen pečatom Državnog inspektorata.

- Turistička inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor u navedenom objektu. Nadzorom je utvrđeno da se u objektu obavlja neregistrirana ugostiteljska djelatnost. Slijedom navedenoga zabranjeno je obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti odnosno neregistrirano pružanje usluga smještaja. Rješenje će se izvršiti pečaćenjem predmetnog objekta. Također protiv fizičke osobe pokrenut će se i prekršajni postupak – navedeno je iz Državnog inspektorata.

U vrijeme obavljanja inspekcijskog nadzora gosti su morali napustiti apartman.

Zapečaćeni apartman i policijska kaznena prijava zbog prijetnje epilog su „slučaja apartmana u Privlaci.“ Novinar Perinić je, pregledavajući Facebook stranicu „Crna lista iznajmljivača apartmana i gostiju“, uočio veliki broj pritužbi, koje je zaprimila i Turistička zajednica, na iznajmljivačicu A.P. u Privlaci. Ona je, prema tim navodima, uzimala akontaciju kod dogovaranja najma apartmana, u iznosu od 500 kuna, koju su gosti uplaćivali na njezin račun. No potom bi dan prije nego što bi gosti trebali doći, najam otkazivala, s raznim obrazloženjima, od toga da je „pukla cijev“ ili da je došlo do prebukiranja. Međutim, akontaciju je zadržavala, osim u malom broju slučajeva gdje su gosti imali dovoljno strpljenja da je „natjeraju“ da im izvrši povrat pologa.

image

Toni Perinić

Privatni album

Istražujući te navode, novinar Perinić je u Privlaci fotografirao sporni apartman.

- Nije prošlo ni 15 minuta od mog povratka iz Privlake, moj otac je dobio telefonski poziv muškarca koji se predstavio kao otac iznajmljivačice. Kako je taj čovjek došao do broja mobitela mog oca? Tako što je fotografirao automobil kojim sam došao u Privlaku i očigledno mu u policiji, temeljem registracije na automobilu, nije bio problem saznati ime vlasnika vozila, a to je moj otac. Sâm je rekao da je fotografirao automobil – kaže Toni Perinić, kojem je tom prilikom otac dao mobitel da nastavi razgovor.

- Otac iznajmljivačice tada mi je izrekao brojne prijetnje, među kojima i „pazi što pišeš, jer napisano će te koštati.“ Odlučio sam se prijaviti ga policiji, jer sam osjetio nelagodu i strah zbog obavljanja svog posla. Osim toga, zanimalo me kako je moguće da u tako kratkom vremenu nabavi broj mobitela mog oca – kazao nam je Perinić.

Policija je utvrdila da se radi o M.L. (54), nad kojim je, zbog izrečenih prijetnji novinaru Periniću, izvršena kriminalistička obrada.

- Njega se sumnjiči da je u utorak, 9. kolovoza, u poslijepodnevnim satima na području mjesta Vrsi uputio ozbiljne prijetnje 21-godišnjaku u svezi s njegovim poslom, a što je kod oštećenog izazvalo strah i uznemirenost. Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, nadležnom državnom odvjetništvu podnesena je kaznena prijava – priopćeno je iz PU zadarske.

image
Cropix

Istoga dana kada je novinar prijavio prijetnje, događaj je priopćenjem oštro osudilo Hrvatsko novinarsko društvo, kao i mreža SafeJournalists.

18. travanj 2024 12:04