StoryEditorOCM
4 kantunaKALINIĆ OPISAO DETALJE AKCIJE SPAŠAVANJA BRAČNOG PARA

"Vatra se rasplamsala, popeo sam se na balkon, gospođa je vikala..."

Piše Jutarnji.hr, N1
26. prosinca 2019. - 13:28
collage

 

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić sudjelovao je u spašavanju supružnika iz zapaljene susjedne kuće u noći sa srijede na četvrtak, na zagrebačkom Rebru gdje živi. Kalinić je spasio vlasnika kuće poduzetnika Ivana Miloložu i njegovu suprugu - prenosi Jutarnji.hr.

Kalinić je u četvrtak ujutro gostovao na televiziji N1 u Novom danu gdje je ispričao detalje akcije. Rekao je da je kuća, u kojoj je izbio požar, devastirana te će biti potrebna renovacija. Spašeni muškarac trenutačno se nalazi na intenzivnoj njezi, dok je žena dobro. Opisao je što se zapravo dogodilo i kako je spasio dvoje ljudi.

- Prvo smo skidali suprugu s balkona. Sin je prvi uočio požar. Dotrčao sam s protupožarnim aparatom, međutim, bilo je već prekasno. Vatra se rasplamsala, padala je žbuka. Došli su susjedi. Gospođa je vikala 'spasite mi muža'. Popeo sam se na balkon, susjedi su donijeli ljestve. Utrčao sam s plinskom maskom, policajac mi je dao lampu, no ništa se nije vidjelo. Našao sam ga na način da sam ga udario nogom. Stigli su vatrogasci koji su mi ga pomogli odvući ga van - ispričao je.

Očevid će utvrditi točan uzrok požara, no prema prvim informacijama pretpostavlja se da je izbio nakon što su se zapalile lampice na boru.

 

- Najvjerojatnije su se zapalile božićne lampice, kažu policajci - rekao je Kalinić za N1 i dodao:

- Najvažnije je da susjedi reagiraju u takvim situacijama, dok ne dođu vatrogasci i policija.

FOTOGALERIJA: Požar u obiteljskoj kući na zagrebačkom Rebru

Zagreb, 261219. Nocas je u pozaru gorjela kuca na adresi Rebar 66. Brzom intervencijom vatrogasaca pozar je ugasen. Dvije osobe su prevezene na bolnicko lijecenje.
Foto: Ranko Suvar / CROPIX

 

Kako doznajemo, Pavle Kalinić stanuje kuću do poduzetnikove pa je u jednom trenutku s gas maskom i kacigom krenuo susjedima priteći u pomoć. Prema pričanjima susjeda, u jednom trenutku bračni par je izašao iz kuće van, ali su se navodno vratili ponovno unutra. No stvari su tada pošle po zlu.

- Žena je bila zarobljena na katu kuće i nju su s balkona, vatrogasnim ljestvama, vatrogasci spuštali dolje. A susjed Pavle, pravi junak u kriznim situacijama, u kući ispunjenoj dimom tražio je susjeda Ivana. Navodno ga je izvlačio već poluonesviještenog iz jedne prostorije, međutim, situacija u kojoj su se našli gdje sve pucketa i od dima se ništa ne vidi i guše se, ‘zapeli su na stepeništu’ pa ih ni vatrogasci nisu odmah uspjeli vidjeti sve dok Pavle nije skinuo masku i vikao upomoć - ispričao je za Jutarnji jedan susjed.

- Kad su supružnici spašeni, bili su neprepoznatljivi. Crni, crni. Nadam se da će im liječnici pomoći da se uspješno oporave - rekla nam je druga susjeda.

25. travanj 2024 15:29