StoryEditorOCM
4 kantunaU SUBOTU BURA DEMOLIRALA AZIL, U NEDJELJU GRAĐANI SANIRALI ŠTETU!

Veliko srce zadarskih volontera: Dođite i izvedite psa u vikend šetnju!

Piše Ana Franić
25. veljače 2019. - 14:20
azil_steta

Orkanska bura ili kako je mnogi nazivaju bura stoljeća koja je za vikend poharala Dalmaciju uzrokovala je veliku štetu na zadarskom području koja se još uvijek zbraja. Letjeli su krovovi sa zgrada i kuća, stabla su padala na aute i šetnice, prevrtale su se i potapale brodice, a nevrijeme nije zaobišlo ni zadarski azil na Žmirićima.

- Ovo je definitivno jedna od najgorih bura koja nas je zahvatila. U subotu je bilo katastrofa. Najgore su prošli boksevi na koja su se srušila stabla. Na našu sreću imamo samo materijalnu štetu i nijedan pas nije ozlijeđen, kaže nam Davorka Šopić iz zadarskog azila koja se s ostalim volonterima brine za oko 200 pasa.

Bura im je u potpunosti uništila pet bokseva, a mnogi su još oštećeni.

- Zahvaljujući brojnim građanima i volonterima koji su nam priskočili u pomoć brzinom munje sanirali smo svu štetu i vratili situaciju u normalu tijekom nedjelje. Pomoć građana i njihove donacije nama puno znače jer se mi ne financiramo iz nečijeg proračuna, sve sami radimo. Od jedne obične tablete za parazite do hrane, sve nam dobro dođe, objašnjava Davorka dodajući kako bi im kroz par dana trebala doći i najavljena donacija Mladena Grdovića nakon nedavnog koncerta na Višnjiku povodom 40. obljetnice karijere.

Kako ide udomljavanje pasa ili se njihov broj u azilu stalno povećava?

- U zadnje vrijeme došlo je do porasta broja udomljavanja što nas izrazito veseli jer je to znak da stvari idu na bolje. Zbog prenapućenosti i nedostatka mjesta zadnja tri mjeseca ne primamo nove članove jer je to jednostavno nemoguće, govori Davorka ističući kako su nedavno pokrenuli inicijativu koja je odlično prihvaćena: vikend šetanje pasa iz azila.

- Svi koji žele vikendom nas mogu posjetiti i izvesti u šetnju nekog od četveronožnih ljubimaca iz azila. Odaziv je za sada odličan. Prije desetak dana imali smo rekordni posjet i čak 50 pasa je izvedeno u šetnju što je izvrsna vijest. Azil je za posjetitelje otvoren od 11 do 17 sati i ovim putem pozivamo sve da nam se pridruže i uljepšaju dan psima, poručuje Davorka.

02. svibanj 2024 21:39