StoryEditorOCM
4 kantunaMUKE PO DIREKTORIMA

Vijećnici upozoravaju: Hoće li Lenko Ugrinić pokopati Nasade, zašto smrdi pročišćivač i hoće li Liburnija propasti?

Piše Iva Ivanac
14. srpnja 2020. - 13:46

Na aktualnom satu vodila se rasprava vezana uz gradske tvrtke Liburnija, Nasadi i Odvodnja. SDP-ova vijećnica Jelena Jelavić kazala je kako je dosada upozoravala na lošu prometnu povezanost grada, te kako je Liburnija poslovala s mizernom dobiti, a ove godine će očigledno završiti u minusu. 

- Potreban je novi model prometovanja. U trenutku pandemije neuspješnost tvrtke se još više vidi, linije su se prorijedile, a autobusi voze prazni. Direktori će tvrtku dovesti do nelikvidnosti, a na kocu i propasti. Do kada će tako Liburnija raditi i poslovati?, pitala se vijećnica Jelavić, a gradonačelnik Branko Dukić je pravdao Liburniju govoreći kako je uvijek poslovala stabilno. 

- Moraju naći način da se tijekom trajanja korona krize ne otpuštaju radnici i ne smanjuju plaće, a promet se mora normalizirati, kazao je Dukić kojem je vijećnica Irena Dragić (SDP) ukazala na probleme u Nasadima.

- Nasadi su i prije korone bili u gubitcima, u toj tvrtki nema promišljanja niti planiranja. Ne zna se što tamo radi Nadzorni odbor, štite li interese grada, građana i imovine, promišljaju li o marketinškoj strategiji i koliko su novaca bacili reklamirajući se po portalima. Čekate li da Lenko Ugrinić pokopa Nasade?, pitala je Dragić, a odgovor gradonačelnika Dukića se zasigurno neće svidjeti direktoru Ugriniću. 

- Nisam ni ja zadovoljan uređenjem grada i kroz nekoliko dana ćete biti o svemu obaviješteni o situaciji, kazao je Dukić iz čijeg se odgovora može iščitati moguća smjena direktora Ugrinića. 

A zašto pročišćivač toliko smrdi, pitao se i vijećnik Erol Gaši (SDP) dodajući kako se obližnjim kvartovima zbog nenatkrivenosti pročišćivača širi nesnosan miris. 

- Natječaj kojim se trebao natkriti pročišćivač je odgođen, ali vjerujem da će u ovoj godini to biti napravljeno. Što se dogodilo i zbog čega je to tako, teško mi je reći, imali smo i poplave kojim je uništen pročišćivač, kazao je Dukić vjerujući kako će se smrad nakon natkrivanja pročišćivača, ali i spajanja kuća na kanalizaciju putem aglomeracije, smanjiti. 

03. svibanj 2024 10:26