StoryEditor
4 kantunaNASTAVLJENO SUĐENJE ZA BRUTALNO PREMLAĆIVANJE 18-GODIŠNJAKINJE

Vlasnica kafića: "Rekao joj je da želi prekinuti. Ona ga je opsjedala, nije mogla to prihvatiti!"

15. studenog 2018. - 14:55
kovacevic

U nastavku suđenja za krvničko premlaćivanje 18-godišnjakinje 13.lipnja u zadarskom kafiću gdje je zadobila višestruke prijelome lica, pokazalo se da će obrana i dalje inzistirati na tome da su "black out" te večeri kod optuženog Darka Kovačevića Daruvarca izazvali alkohol i steroidi koje je uzimao za povećanje mišićne mase. Njegov odvjetnik Andrej Korljan u četvrtak je zbog toga u spis priložio znanstveni članak o tome kako anabolički steroidi utječu na psihu. 

- Jasno je da vještak ne zna dovoljno o steroidima koje je optuženi uzimao. Vještak u svom nalazu govori da se kod optuženog radi o poremećaju osobnosti iako ga ne utvrđuje, pa je vještvo nejasno. Treba ga pozvati da se očituje o tome, a nakon toga provesti novo kombinirano vještačenje. Što se tiče alkohola koji mu nije izmjeren sporne noći, može se i na temelju onoga što je rekao i svjedoka zaključiti koliko je popio - rekao je Korljan što je tužitelj Igor Vulić ocijenio apsurdnim navodeći kako je jasno da optuženi može lagati o količinama alkohola, te bi s time ovo bio "cirkus od postupka".

Da se osim kombinacije "alkohola i steroida" u dokazima obrane poteglo i pitanje morala žrtve koji je optuženom "prelio čašu" pokazalo se u sudnici nakon što je Daruvarac inzistirao od svjedokinje, inače vlasnice kafića, u kojem je djevojku izudarao nogama i šakama, te joj lupao glavom o umivaonik, da opiše snimku razgovora koju joj je jednom pustio žaleći se na ljubavne tegobe. U toj snimci koju mu je navodno poslala majka 18-godišnjakinje, čuje se kako ona kćer optužuje za laki moral, te tragediju u obitelji.

- Čulo se kako joj majka govori da je mora odvoditi iz hotela jedva punoljetnu. Pokazao mi je i poruke u kojima mu piše da bi njih dvoje po godinama bili bolji par - rekla je 26-godišnja vlasnica kafića. Njezin je iskaz izazvao reakciju zastupnika optužbe Igora Vulića koji je rekao kako ga je predočila na način da se ne sjeća ničega protiv optuženog, ali se itekako potrudila 18-godišnjakinju prikazati kao - "kurvu".

Vlasnica kafića inače je sporne večeri bila na terasi, pa nije, kako je posvjedočila, vidjela što se događa unutar kafića. Ušla je tek kada je vidjela komešanje.
- Bila je krvava. Izvela sam je vani i odveli smo je u susjedni kafić. Rekla je da se ne zove hitna i policija jer majka ne smije saznati. Lice joj je bilo krvavo i susjeda je zvala hitnu pomoć. Nisam vidjela je li joj itko u kafiću priskočio u pomoć. Trebala je ljeto odraditi kod nas. Prije toga je dva puta konobarila i to je sve. Ona je stalno dolazila, a on povremeno - posvjedočila je. Ona se jedina od ukupno četiri pozvana svjedoka pojavila u nastavku suđenja.
Iako je jučer trebao svjedočiti i njezin suprug koji je te večeri također bio u kafiću, on se opravdao probavnim problemima, druga svjedokinja je navela da nema kome ostaviti djecu, dok se treći svjedok nije opravdao. Iako ga je nazvala tek poznanikom potvrdila je kako je on te večeri sigurno bio pijan jer su prethodno bili zajedno na fešti Sv. Ante gdje je vidjela da pije. U kafić su se vratili u večernjim satima kada je on tamo naručio bocu chivasa koju je vidjela na stolu.
- Iako sam bila na terasi vidjela sam da je teturao - rekla je.

Potvrdila je da u kafiću postoje tri nadzorne kamere i da ima aplikaciju za pregledavanje na mobitelu ali nije znala odgovoriti zbog čega nije pregledala snimku. Demantirala je da su ona i njen suprug zabranili prijateljici premlaćene djevojke da zovu policiju i hitnu, te da je baš ona rekla Kovačeviću da bježi.
- Poznajem ga iz kafića, a ona dolazi od kada je krenula u srednju školu. Bili su u nekakvoj ljubavnoj vezi. Ona mi je početkom svibnja rekla da je s Darkom. Rekla mi je da ga voli. Krajem svibnja Darko joj je, čula sam, govorio da želi prekinuti. Više puta mi se požalio da ga uhodi i opsjeda. Da je spominjao bombu zvala bi policiju - rekla je. Navela je kako su ona i suprug nakon incidenta zaprimili prijetnje s lažnog Facebook profila, te 200 poziva dnevno s nepoznatog broja za što sumnjiči majku 18-godišnjakinje:

- Sa njezinom sam se kćeri čula nakon incidenta. Poruke i pozivi bi nestali kada bi je posjećivali u bolnici. Jedino je ona znala kada smo tamo - rekla je u na suđenju koje se nastavlja u petak kada je predviđeno saslušanje 18-godišnjakinje i njezine majke.

28. siječanj 2022 12:16