StoryEditorOCM
4 kantuna"VRUĆA" SEZONA NA ZADARSKOM PODRUČJU DOBILA SUDSKI EPILOG

Vlasnik fast fooda odalamio po glavi pijanog gosta metalnom špatulom za okretanje mesa, a on nakon toga donio kantu sa benzinom te mu zaprijetio da će mu zapaliti restoran!

2. studenog 2018. - 22:42
getty

Vlasnik restorana brze hrane na zadarskom području koji je ovo ljeto metalnom špatulom za okretanje mesa po glavi udario 35-godišnjeg pijanog gosta nakon što je ovaj prijeteći udarcima, zahtijevao bržu isporuku narudžbe, ovih je dana na Prekršajnom sudu u Zadru oslobođen optužbe za narušavanje javnog reda i mira.
Nakon optužnog prijedloga podignutog protiv obojice aktera incidenta, u sudskom postupku je, naime, utvrđeno da je 49-godišnji vlasnik restorana u malom zadarskom mjestu postupao u samoobrani kada je mlatnuo gosta, dok je za remećenje javnog reda i mira na naročito drzak način te večeri krivim proglašen 35-godišnjak. Iako je u bizarnom obračunu zadobio lakše tjelesne ozlijede, te je krvario zbog udarca špatulom, sud mu je izrekao mjeru zabrane probližavanja vlasniku, te ga kaznio novčanom kaznom od 1400 kuna.

- Sud drži da je izrečena kazna primjerena težini počinjenog prekršaja i stupnju odgovornosti okrivljenika te da će se istom postići svrha izricanja prekršajne sankcije i da će se okrivljenik ubuduće kloniti počinjenja djela prekršaja – navodi se u dijelu obrazloženja presude sutkinje Prekršajnog suda u Zadru Ive Brakus koja je kao otegotno u izricanju kazne uzela ponašanje okrivljenika jer se svega nekoliko sati nakon udarca kojeg je dobio, vratio na mjesto incidenta, te sa sobom donio i kanistar od pet litara benzina kojim je prijetio da će fast food- spaliti!

Bizarni obračun odigrao se 15. srpnja oko 18 sati kada je u alkoholiziranom stanju u fast food došao 35-godišnjak te počeo vikati na 49-godišnjeg vlasnika riječima: „Gdje je moje jelo, zašto ga nisi spremio ja želim da me ti poslužiš“. Dok je vikao mahao je rukama u namjeri da ga udari, no vlasnik se izmaknuo te 35-godišnjaka u samoobrani udario metalnom špatulom za okretanje mesa po glavi čime je ovaj zadobio lakše tjelesne ozljede u vidu porezotine iz koje je krvario.
Za to vrijeme na terasi se nalazilo se više gostiju i prolaznika koji su zgroženi njegovim ponašanjem pobjegli iz restorana u strahu da i njih ne napadne ili ozlijedi. Nakon prvotnog obračuna, muškarac je otišao no oko 23,30 sati vratio se u fast food sa PVC kanistrom zapremine pet litara u kojoj se nalazio benzin i zaprijetio vlasniku.
„Ovo je benzin. Zapalit ću ti fast food" – rekao mu je nakon čega je otišao, dok je kanistar sa benzinom ostavio u neposrednoj blizini fast fooda.

Na sudu je priznao što je učinio rekavši kako ne zna što mu je konkretne prigode bilo, no da misli da je izgubio glavu zbog prevelike alkoholiziranosti. Vlasnik fast fooda sutkinji je rekao kako mu oprašta ono što je učinio, ali je zamolio Sud da mu ipak produlji mjeru opreza zabrane približavanja.
Temeljem Prekršajnog zakona sud je od 35-godišnjaka oduzeo kanistar sa oko pet litara benzina, plavi upaljač marke “Cricket” i crni upaljač marke “Unilight”.

20. travanj 2024 09:27