StoryEditorOCM
4 kantunaLOŠA IZVEDBA

Vozite se Jelačićevom "na hupsove"? Zbog manjkavog asfaltiranja pokrova, EVN platio Gradu Zadru 10.000 kuna kazne! I moraju sve popraviti...

Piše M. Kalajžić
11. studenog 2022. - 14:58

U Ulici bana Josipa Jelačića nedavno je prokopan kolnik zbog plinofikacije. Nakon što je asfaltiran, pokrov je uzduž ulice ostao "na grbe". Posao je očajno urađen i sad se vozači truckaju u automobilima dok voze tom ulicom.

Odgovore o stanju te prometnice zatražili smo u Komunalnom odjelu grada Zadra. Zanimalo nas je znaju li za taj problem i mogu li od izvođača zatražiti da ulicu asfaltiraju kako valja, odnosno vrate je u prvobitno stanje? Nešto slično dogodilo se prije nekoliko godina u Ćosićevoj ulici (između gradskih parkova), gdje je izvođačima naloženo ponovno asfaltiranje ulice, investitor je i taj put bio EVN.

- Komunalno redarstvo je već procesuiralo i prekršajno kaznilo izvođača radova na toj lokaciji. Radi se o tvrtki EVN za koju je izvođač izvodio širenje plinofikacijske mreže. U nastavku će, vjerujem, postupati i nadležne službe nadzora nad radovima prekopa. Ta dionica Ulice Bana Jelačića, kao i Ulica Andrije Hebranga, u planu je temeljite obnove asfaltnog zastora, ali tek nakon završetka jučer započetih radova na rotoru – promptno je odgovorio pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra Robertino Dujela.

U proračun Grada Zadra EVN je uplatio 10.000 kuna kazne za manjkavo izvedene radove.

Jednog našeg čitatelja zanimalo je da istražimo što se događa s radovima u Ulici Kožinski prilaz na gradskom predjelu Plovanija.

- Naime radovi su počeli početkom kolovoza ove godine i doslovno 50 metara ceste se radi već gotovo tri mjeseca. Radovi se ne miču s mrtve točke, a na gradilištu tijekom dana budu dva radnika, nekad i niti jedan. Postaje više nepodnošljivo što se događa u gotovo cijelom gradu – nezadovoljan je stanar Kožinskog prilaza.

- Radovi su u investiciji Odvodnje. Provjeriti ćemo u dijelu odobrenja regulacije prometa postoje li kakvi prekršaji. U svezi dinamike izvođenja radova siguran sam da će vam informaciju ponuditi uprava Odvodnje – dodao jer Dujela.

Poslali smo pitanja o tom problemu i direktoru Odvodnje, kad dobijemo odgovore objavit ćemo ih.

18. travanj 2024 04:33