StoryEditorOCM
4 kantunaPUPIĆ BAKRAČ ZAPALIO AKTUALNI SAT

Za čiji račun Zdravko Livaković komesari u NK Zadar, i zašto je KK Zadar Gečevskog isplatio sa dva stana na Relji?

Piše Zadarski.hr
20. prosinca 2016. - 12:20
sjednica_gradskog_vijeca13-110714_thumb

Nogometni klub Zadar dobio je novog vanjskog suradnika koji tamo vedri i oblači, odlučuje o svemu, to je glavom i bradom Zdravko Livaković, zapalio je raspravu na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač.

- To je potvrđenjo iz više izvora, budući da je većinski dioničar NK Zadra Grad Zadar, mene zanima u čije ime, po čijem odobrenju i za čiji račun taj višestruki optuženik za teška kaznena djela, pljačku i pronevjere komesari u NK Zadru - upitao je Pupić Bakrač i potom nastavio s drugim pitanjem, o bivšem igraču KK Zadar Todorom Gečevskim.

Pupić Bakrać je podsjetio da je makedonski košarkaš igrao za Zadar u razdoblju od 2005. do 2009. te da je klub dugove prema njemu podmirio s dva stana od 59 četvornih metara i dvije garaže u zgradama na Relji. Kako bi se zametnuo trag transakcije vlasništva, kazao je Pupić Bakrač, stanovi su sve do 2014. bili upisani na oca Božidara Gečevskog, da bi 2014. darovnim ugovorom stanovi prešli u vlasništvo sina Todora.

- Identičan modus operandi istražiteljima USKOK-a opisao je Josip Sapunar o svojoj ulazi u pomaganju oko financijskih malverzacija u tvrtki Gortan za što je bio nagrađen stanom otkupljenim po umanjenoj vrijednosti u njihovim zgradama na Ljepotici. Prema njegovim tvrdnjama, po nalogu Zdravka Livakovića stan nije smio glasiti na njegovo ime, kako bi se zameli tragovi, pa ga je on upisao na ime svog rođaka Nikše Trebotića. Na isti način, prema svjedočenju Sapunara, stan je stekao direktor HAC-a Stjepko Boban, a slična je situacija i sa stanom za Karamarka u Lignumovim zgradama u uvali Dražanici - kazao je Pupić Bakrač dodavši da je to "previše podudarnosti da bi bilo slučajno".

- Očito se kroz stanogradnju pere opljačkani novac, a sve bez ikakvih koristi za društvo jer su ti stanovi uglavno prazni. Zašto se opljačkano novac ne ulaže u otvaranje proizvodnih radnih mjesta - upitao je vijećnik Akcije mladih koji je svoja pitanja uputio Božidaru Kalmeti, "gradonačelniku i optuženiku za organiziranje zločinačkog udruživanja".  

- Što se tiče NK Zadra, ja takvih saznanja nemam, to su ćakule. NK Zadar ima svoju upravu i Nadzorni odbor, a Grad Zadar dionice s kojima nitko ništa ne može napraviti bez Gradskog vijeća. Sve drugo su ćakule, zlonamjerne insinuacije i gluposti i kao takve ih odbacujem.

Što se tiče Todora Gečevskog, nemam takvih saznanja, ali istražit ćemo i dat ćemo vam pisani odgovor - odgovorio je Božidar Kalmeta.

Pupić Bakrač na to je odlučio "uzvrtatiti" moralizatorskom porukom da "Bog pred čovjeka stavlja dobro i zlo, blagoslov i proklestvo, a čovjek sam odabire put".

- Deplasirano je vas gradonačelniče pitati koji ste put odabrali, ali što ste odabrali vi koji ga podržavate. Još jednom dobro razmislite, jer kako kaže izreka, najmračnija mjesta u paklu očekuju one koji su ostali neopredijeljeni u trenucima moralne krize. Što ste izabrali vi gospodine predsjedniče? Što ste izabrali vi gospodo iz Modesa - kazao je Pupić Bakrač.

Žustro mu je odgovorio predsjednik GV Živko Kolega davši mu opomenu:

- Nećete vi mene prozivati što sam ja odabrao! Sigurno da između vas i Kalmete, Kalmeta je na nebu, a vi ste u blatu. Što vi imate pitati.. - kazao je Kolega.

03. svibanj 2024 21:09