StoryEditorOCM
4 kantunaFOTO: ENIO MEŠTROVIĆ DANAS PREDSTAVIO KANDIDACIJSKU LISTU:

Za gradonačelnika ide moja malenkost! Marko Žorž i Ivo Petrić kandidati za zamjenike

Piše Ana Franić, Iva Ivanac
7. travnja 2017. - 15:45
bleke6-070417_resize.JPG

Kako su i najavili s petominutnim kašnjenjem, u petak točno u 12:05 sati, Enio Meštrović, predsjednik udruge Bleke i konji, najavio je svoju kandidacijsku listu grupe birača na Zadarskoj rivi.

- Za gradonačelnika ide moja malenkost zajedno s gospodinom Markom Žoržom, koji je zadužen za područje sporta i s gospodinom Ivom Petrićem koji je zadužen za kulturu mladih. Prva na listi uz mene će biti Danijela Maričić, rekao nam je Enio Meštrović.

Program s kojim izlaze na ove izbore čuči u njima već četiri godine te kako kažu u njima živi zdrava ideja kako ovaj grad učiniti boljim. S ovom listom žele nastupati kao slobodni građani sa slobodnom idejom i svijesti i ne žele biti sputavani s ikakvim statuom ili zakonom.

- Mi smo aktivisti i idealisti i želimo takvi i ostati, iz tog istog razloga nismo išli u koaliciju ni sa kim, iako smo imali četiri otvorena poziva, jednostavno nismo spremni za ikakvu trgovinu, kazao je Meštrović.

Kandidacijska lista grupe birača Enia Meštrovića predstavila je i program za grad Zadar kojim će se zalagati za javni uvid u sve gradske imovine, depolitizaciju gradske uprave i službe, žele zaštiti Kalelargu kao kulturno dobro te uredbom odrediti što se može, a što ne može otvoriti na njoj. Također žele vratiti sport sportašima, ulagajući u amaterski sport, školovanje bivših sportaša i njihovo uključivanje u vodstvo klubova. Između ostalog napraviti će javni natječaj i pozvati mlade i poduzetnike da razviju ideju što bi u određenim gradskim prostorima napravili pod uvjetom da bude autohtono ili originalno.

- Iskreno od srca stojimo iza svake naše riječi, ako mi ne prođemo ove godine nadamo se da će to biti bar jedan zdravi temelj za buduće generacije koji će doći, lipši i pametniji od nas da mogu nastaviti ovaj mali pokret šta smo ga mi počeli, za kraj je poručio Meštrović.

 

 

15. travanj 2024 16:42