StoryEditorOCM
4 kantunaDAROVI IZ ZAGREBA

Za sedam projekata vodoopskrbe i odvodnje u Zadarskoj županiji stiglo 146 milijuna kuna. Evo gdje će se i što raditi za te novce...

Piše AVŠ
30. lipnja 2020. - 14:22

Čak sedam ugovora vrijednih ukupno 146 milijuna kuna donio je u utorak u Zadar generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković, na potpisivanje općinskim načelnicima i direktorima komunalnih tvrtki iz Zadarske županije za sustave vodoopskrbe i odvodnje ukupne.

Grad Zadar dobio je sredstva za izgradnju oborinske odvodnje naselja Bokanjac, biogradski Komunalac za vodoopskrbni sustav i sustav odvodnje naselja Sveti Filip i Jakov te kanalizacijski sustav Biogradske rivijere. Vodovod iz Povljane gradit će odvodni cjevovod iz VS Smokvina do naselja Dubrovnik, Vodovod Zadar vodoopskrbu na području podvelebitskog pravca, isto kao i benkovački Vodovod i odvodnja na svom području. U Zemuniku se gradi kanalizacijski sustav, a u Bibinjama javna odvodnja.

- Na zadarskom području naglasak je na tri aglomeracija- Biograd, Preko/Kali te Bibinje/Sukušan- ovi projekti su nam prioriteti. Upravo vodoopskrba je područje na kojemu smo posljednjih godina učinili ogroman iskorak kojim smo našim građanima osigurali najosnovnije uvjete za život- kazao je na potpisivanju ugovora u Zadru ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, dodavši kako su najviše posla na pripremama ovih projekata napravile same jedinice lokalne samopurave.
Đuroković, generalni direktor Hrvatskih voda, kazao je kako neki projekti, među njima i oni sa zadarskog područja, nisu mogli čekati financiranje iz Europske unije.

- Zadru smo obećali pomoć nakon one velike poplave, to smo ovim projektom i ostvarili. Mislili smo na i na manje razvijene krajeve kako bi zaustavili odlazak ljudi iz dalmatinske zagore. Voda je osnovni preduvjet za to- kazao je Đuroković u Zadru.

 

18. travanj 2024 06:58