StoryEditor
4 kantuna‘PRAVNO VJEŽBANJE‘

Zadarska odvjetnica tužila teretanu jer nije bila zadovoljna uslugom: Krivila ih za ozljedu i nelicenciranu prodaju proteina, ali to nije sve...

Piše Božana Sviličić
30. srpnja 2021. - 19:18
Tonci Plazibat/Cropix/Ilustracija

Zadarska odvjetnica tužila je teretanu i tražila povrat mjesečne naknade od 300 kuna jer nije bila zadovoljna uslugom zbog čega se ozlijedila, no Općinski sud u Zadru joj je nakon dvije godine odbio tužbu kao neosnovanu.

Odvjetnica je za travanj 2019. platila usluge zadarske teretane, ali je koristila svega tri dana, jer nije bilo educiranog osoblja, zbog čega da se i ozlijedila, te je otkazala ugovor. Teretana joj je, međutim odbila, vratiti članarinu, zbog čega je odvjetnica podignula tužbu.

U tužbi je navela kako opći uvjeti poslovanja teretane imaju nepoštene odredbe. Tako se nezakonito navodi da teretana ne odgovara za ozljede u svezi korištenja sprava u teretani, da ne odgovara za osobne stvari koje se nalaze zaključane u pretincima, a za koje istodobno prodaje lokot u iznosu od 20 kuna, a da pritom ne izdaje račun.

Navela je i kako teretana bez licence prodaje proteine, nema educiranog prijavljenog osoblja, koji bi pokazali rad na spravama, te da se u teretani nalaze osobe koje rade kao osobni treneri ali nisu zaposlenici teretane.

U postupku je utvrđeno da je tuženikova obaveza staviti na raspolaganje svoje kapacitete na rok od 30 dana u skladu sa sklopljenim ugovorom, a tužiteljičino pravo odlučiti kada i koliko će koristiti te usluge. Činjenica da tri dana nije koristila usluge, odnosno da je naknadno odlučila ne koristiti usluge nije razlog za raskid ugovora. Navodi se kako odvjetnica nikakvim materijalnim dokazima nije potkrijepila svoje tvrdnje o navodnim pravnim nedostacima i neadekvatnoj usluzi.

item - id = 1116672
related id = 0 -> 1131548
related id = 1 -> 1116668
17. listopad 2021 22:10