StoryEditorOCM
4 kantunaNIJE PEDOFIL?

Zadarska policija nije prijavila muškaraca s Paga koji se dopisivao s imaginarnom djevojčicom: nema dokaza da je počinio kazneno djelo!

Piše I.I./I.N.
27. svibnja 2021. - 13:17

Vreba li pedofil s Paga djecu preko interneta? Nakon što je organizacija Stop pedofiliji na svojoj Facebook stranici objavila neprimjerenu komunikaciju između 33-godišnjakom s otoka Paga i lažnog profila 12-godišnje djevojčice kojeg su koristili da namame predatora, obratili smo se zadarskoj policiji. Naime, u objavi na FB koje su prenijeli i neki mediji, muškarcu su objavljeni inicijali te da je zaposlenik jedne medicinske ustanove s područja Zadarske županije, ali nigdje nije navedeno da je protiv muškarca pokrenut kazneni progon.

- U spomenutom slučaju policija je postupila po saznanju i o tome obavijestila nadležno državno odvjetništvo na donošenje daljnje državnoodvjetničke odluke – kratko su nam rekli u PU zadarskoj.

Neslužbeno ipak doznajemo da je policija prije nekoliko tjedana obavila razgovor s osobom koja je upala u zamku za pedofile, ali nakon toga je puštena na slobodu. Policija protiv muškarca nije pokrenula nikakav postupak jer nije utvrđeno da je počinio kazneno djelo. Naime, osumnjičeni muškarac dopisivao se na internetu s lažnim profilom, odnosno nije komunicirao sa stvarnom osobom, tako da nitko nije oštećen.

Ravnatelj ustanove u kojoj radi prijavljeni 33-godišnjak kazao nam je da je za ponašanje svog zaposlenika doznao prije pet dana te je odmah zatražio izvješće ispostave u kojoj radi. Angažirao je i vanjski odvjetnički ured kako bi se provjerile sve činjenice te eventualno pokrenule mjere sukladno radnom zakonodavstvu, u smislu suspenzije ili mogućeg prekida ugovora o radu. Također je istaknuo da prije ovoga slučaja nije zaprimio nikakvu žalbe na djelatnika koji se dopisivao s imaginarnom djevojčicom, ali i kako je taj njegov čin jednostavno neoprostiv.

Podsjetimo, muškarac s Paga je putem privatnih poruka na Facebooku dvanaestogodišnjoj djevojčici slao neprimjerni seksualni sadržaj. Nije međutim znao da s druge strane nije djevojčica već članovi organizacije Stop pedofiliji koji djeluju na području cijelog Balkana. Organizaciju sa sjedištem u Srbiji čine zapravo lovci na pedofile koji su 33-godišnjaka uspjeli tako namamiti da im je čak poslao svoju fotografiju.

„Kako si? Jesi li sama ili s još nekim u prostoriji? Što imaš na sebi? Što se krije ispod pidžame? Voliš li više muške bokserice ili slip gaće? Bi li željela vidjeti moju sliku u boksericama, ali i bez njih?” samo su neka od pitanja koje je 33-godišnjak slao u porukama, misleći kako uistinu razgovara s djetetom.

Organizacija Stop pedofiliji je na svojoj službenoj Facebook stranici objavila cijelu korespondenciju između 33 godišnjaka i imaginarne djevojčice.

- Pažnja Zadar! Hrvatska! Predator koji je slao svoje eksplicitne fotografije našoj diverziji djeteta od 12 godina. Zahvaljujemo se na suradnji PU Virovitica i PU Zadar!, napisali su u objavi.

- Po procjeni, a nakon kratke prepiske s predatorom, shvatili smo da se radi o osobi koja je lako moguće pisala i drugoj djeci. Jednostavno nije taktizirao, bio je jasan i njegove su namjere bile jasne, izjavili su za medije iz organizacije Stop pedofiliji koja se bori protiv internet predatora.

01. svibanj 2024 07:55