StoryEditorOCM
4 kantuna‘DOBRA NJUŠKA‘

Zadarska policija u samo 7 dana zaplijenila više od 2 kg heroina i više od 1 kg ‘speeda‘: drogu ispod mjenjača automobila nanjušila Gana!

Piše Božana Sviličić
9. lipnja 2023. - 14:46

Samo u posljednjih sedam dana zadarska policija zaplijenila je više od dva kilograma heroina i preko kilogram amfetamina, tzv. speeda vrijednih oko 50 tisuća eura. Ključnu ulogu u pronalasku droge imala je mješanka njemačkog i nizozemskog ovčara imenom Gana koja je drogu nanjušila u skrivenom prostoru ispod mjenjača automobila kojeg je vozio 25-godišnji Slovenac.

O rezultatima nove zaplijene opijata, novinare je u petak na izvanrednoj konferenciji upoznao voditelj Službe kriminalističke policije Željko Pilipović.

- Tijekom provođenja koordiniranog i zajedničkog postupanja s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske, u utorak, 6. lipnja, u ranim poslijepodnevnim satima na autocesti A1 na području mjesta Jasenice, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga u suradnji s policijskim službenicima Postaje prometne policije Zadar zaustavili su osobni automobil slovenskih nacionalnih oznaka za kojeg se sumnjalo da prevozi drogu.

Prilikom kontrole automobil je pregledao službenim psom za detekciju droga PU zadarske imena Gana, koji je pozitivno reagirao na prisutnost droga u području stražnjeg unutarnjeg dijela. Zbog sumnje da se u vozilu na skrivenom mjestu prevozi nepoznata vrsta droge, policijski službenici su od Županijskog suda u Zadru zatražili izdavanje naloga za pretragu - rekao je Pilipović.

Nakon što je zaustavljen Slovenac je dragovoljno policiji izručio gram kokaina, te je zbog sumnje na prisutnost druge droge u automobilu, uhićen i priveden u prostorije policije, dok je vozilo vučnom službom prevezeno u krug policijske uprave.

Nakon što je Gana u automobilu u krugu policije ponovno nanjušila drogu, 25-godišnjak je policiji predao još četiri vrećice heroina i jednu vrećicu ispunjenu amfetaminom koje su bile skrivene ispod mjenjača u prostoru posebno prenamijenjenom za prijevoz droge.

- Radi se oko 2094 grama heroina i oko 1070 grama amfetamina - rekao je Pilipović.

Slovencu je oduzet i novčani iznos, za kojeg se sumnja da potječe od izvršenja kaznenog djela, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja, predan je pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a kaznena prijava zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama dostavljena je Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Mješanka Gana bila je uspješna i 2020. godine kada je drogu nanjušila i u Jaguaru zagrebačkih oznaka kojeg je vozio 19-godišnjak s područja Zagreba. 

Gana je tada u području stražnjeg dijela ‘Jaguara‘ detektirala gotovo pet kilograma marihuane.

Zamjenik načelnika PU zadarske Ivan Gambiraža izvijestio je kako je zadarska policija od početka godine imala čak osam zaplijena kokaina, tri zaplijene heroina, amfetamina i marihuane.

- Na našem području zabilježeno je osam zaplijena kokaina, gdje je pronađeno oko 387,34 grama kokaina, te tri zapljene heroina s ukupnom 3163 grama heroina i 1018 grama tzv. punila. Bilo je i 18 zapljena amfetamina, gdje je oduzeta ukupna količina od 2147,9 grama amfetamina, te 86 zaplijena marihuane s ukupno 16 947,16 grama - rekao je Gambiraža.

 

 

24. travanj 2024 10:54