StoryEditorOCM
4 kantunaBIVŠA VOJARNA

Zadarska županija s 13 lokacija u gradu seli na jedno mjesto. Objavljeni je prvi natječaj, a investicija je vrijedna 4,3 milijuna eura...

Piše I. Ivanac
14. ožujka 2023. - 22:06

Zadarska županija raspisala je natječaj u kojem traže izvođača radova za novu šalter salu koja će se nalaziti u bivšoj vojarni Stjepana Radića. Prvi je to natječaj koji nagovještava preseljenje županijskih upravnih odjela, agencija i ustanova s trenutnih 13 lokacija u Zadru na jedno mjesto.

Natječaj za šalter salu vrijedan je 170.500,00 eura (bez PDV-a), a rok za dostavu ponuda je do 6. travnja do deset sati. 

Odabrani izvođač trebat će adaptirati i prenamijeniti dio zgrade na adresi Ivana Mažuranića 28 u Zadru koja je donedavno bila u funkciji hitne pomoći, u šalter salu Zadarske županije na način da se dio prizemlja postojeće zgrade prenamijeni u prostor sa šalterima za rad upravnih odjela i stručnih službi Zadarske županije sa strankama te pratećim pomoćnim prostorima.

Iz županijskog Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom naglašavaju kako se preseljenje županijskih upravnih odjela, agencija i ustanova na novu lokaciju odvija sukladno planiranim aktivnostima, kao i uvjetima određenima ugovorima o darovanju nekretnina iz 2019. godine, kojima je RH darovala Zadarskoj županiji nekretnine u dijelu bivše vojarne „Stjepana Radića" u Zadru.

- Zadarska županija u svrhu ostvarenja projekata od općeg javnog i socijalnog interesa, te smanjenja troškova koji proizlaze iz zakupnog odnosa, a u cilju realizacije projekata kojima se povećava kvaliteta života građana na području Zadarske županije, planira sve županijske odjele, agencije i ustanove objediniti i smjestiti na jednoj lokaciji, zgradama koje se nalaze na adresama Ivana Mažuranića 28., 30. i 32. i na adresi Ul. Josipa Jurja Strossmayera 20. Pripremljenom projektnom dokumentacijom predviđa se premještaj s 13 lokacija na području grada Zadra na kojima su smješteni uredi koje koristi Zadarska županija i njenih devet proračunskih i izvanproračunskih korisnika (Zadra nova, AGGRA, Zavod za prostorno uređenje, Natura Jadera, Zavod za hitnu medicinu, Dom zdravlja ZŽ, Županijska uprava za ceste, Županijska lučka uprava, Ljekarna Zadar), istaknuo je Nikica Miletić, pročelnik Upravnog odjela za javnu nabavu i upravljanje imovinom dodajući kako je tijekom prošle godine izvršen premještaj uprave ZZHM Zadarske županije i djelatnika Agencije za ruralni razvoj Zadarske županije iz zakupljenih poslovnih prostora u slobodne poslovne prostore u zgradi na adresi Ivana Mažuranića.

- Premještajem se želi postići veća učinkovitost i bolja dostupnost svih poslova i protok informacija prema sugrađanima, a čime će se omogućiti bolja i efikasnija usluga. Infrastrukturnim spajanjem bi se postigle značajne financijske uštede jer Zadarska županija i proračunski korisnici na godišnjoj razini plaćaju dvjesto tisuća eura zakupa/najma poslovnih prostora na području grada Zadra, isitče pročelnik Miletić dodajući kako je Zadarska županija u završnoj fazi izrade dokumentacije za nadmetanje u svrhu izvođenja građevinsko – obrtničkih radova na uređenju i prilagođavanju zgrada u bivšoj vojarni te kako se objava natječaja očekuje tijekom sljedećih mjesec dana.

- Kako bi mogli izvesti planirane radove potrebno je izmjestiti službenike Državnog inspektorata RH kojima je Zadarska županija ustupila poslovne prostore u svom vlasništvu na adresi Ul. Brne Krnarutića 13 i Jurja Barakovića  u Zadru, kao i 12 ordinacija Doma zdravlja Zadarske županije iz zgrade na adresi I. Mažuranića 28., u poslovne prostore u sklopu nove zgrade Poliklinike u Zadru. Očekivani rok preseljenja ovih službi i ordinacija je ljeto 2023. godine, a nakon njihovog iseljenja Zadarska županija planira započeti s radovima na adaptaciji poslovnih prostora za svoje potrebe, naglasio je pročelnik Miletić. 

Ukupna vrijednost investicije za izvođenje radova na adaptaciji zgrada s uređenjem okoliša koji će imati preko 200 parkirnih mjesta, te uslugama nadzora iznosi 4,3 milijuna eura.

- Vrijeme trajanja radova je 12 mjeseci, a njihov početak očekuje se odmah po provedenom natječaju, naglasili su iz Zadarske županije. 

25. travanj 2024 22:57