StoryEditorOCM
4 kantunaISTRAGA JE U TIJEKU

Zadarski profesor osumnjičen za slanje lascivnih poruka svojim učenicima u zatvoru je od 27. veljače. Sada je dobio novo produženje

Piše I. N./ B. S.
29. svibnja 2024. - 19:32
Zadar, 240118. Ubojica roditelja iz Ciste Velike, 19-godisnji Tin Sunjerga u srijedu je prvi put izasao pred Vijece Zupanijskog suda u Zadru gdje mu je odrzano pripremno rociste. Predmet je prebacen na zadarski sud, jer je velik broj sibenskih sudaca sudjelovao u istrazi, a Sunjerga ce u istraznom zatvoru u Zadru gdje je prebacen iz Sibenika biti do kraja sudjenja koje pocinje u veljaci. Odvjetnik po sluzbenoj duznosti mu je Karlo Suric. Na fotografiji: zgrada Zupanijskog suda na Poluotoku.Jure Miskovic/Cropix/Cropix

Sudac istrage Županijskog suda u Zadru produljio je istražni zatvor 50-godišnjem nastavniku iz Zadra osumnjičenom za pedofiliju. 

Rješenje o produljenju istražnog zatvora za daljnja dva mjeseca sudac je donio 27. svibnja i to zbog mogućnosti ponavljanja kaznenih djela za koja se privedeni nastavnik sumnjiči. Dosad je produljenje pritvora dobivao i zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, što znači da su istražitelji uspjeli obaviti razgovore sa svim potencijalnim svjedocima. Naime, postupak protiv 50-godišnjeg profesora je još uvijek u fazi istrage.

Kazneni progon zadarskog profesora, koji je u pritvoru od 27. veljače, više se ne vodi u Zadru. Nadležnost za provođenje istrage početkom travnja preuzelo je Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku "jer za to postoje zakonski razlozi", kako nam je tada odgovoreno iz zadarskog ŽDO-a. 

Podsjetimo, 50-godišnji nastavnik sumnjiči se za nekoliko kaznenih djela protiv spolne slobode djeteta u pokušaju. U pitanju su njegovi učenici, jedna djevojčica i jedan dječak, kojima je navodno slao neprimjerene poruke. Kriminalističko istraživanje zbog sumnje na kaznena djela zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, provela je zadarska krim policija u suradnji s kolegama iz PU šibensko-kninske.

Osumnjičeni profesor uhvaćen je nakon što je stavljen pod posebne mjere praćenja u sklopu kojih mu je nadzirana telefonska komunikacija. Prema informacijama Zadarskog.hr, pod mjere je stavljen na prijedlog zadarskog ŽDO-a nakon što su roditelji djevojčice prijavili moguće nezakonito postupanje nastavnika prema njihovom djetetu. Dok je bio pod mjerama, nastavnik je putem mobitela komunicirao s jednim učenikom, nešto starijim od djevojčice, kojem je navodno uputio nekoliko inkriminirajućih poruka. Istražiteljima je to bilo okidač da smjesta zatraže njegovo privođenje.

17. lipanj 2024 22:18