StoryEditorOCM
4 kantunaIGOR GOIĆ

Zadarski snimatelj i redatelj dobitnik je Grba Grada Zadra."Bila je ovo sjajna godina, a priznanje u mom vlastitom gradu ipak je iznad svega"

Piše Ana Vučetić Škrbić
23. studenog 2022. - 21:00

Odlukom zadarskog gradonačelnika Branka Dukića, Grb Grada Zadra za uzorne uspjehe i rezultate postignute u području filmskog stvaralaštva dobit će sjajni zadarski snimatelj i redatelj Igor Goić. Ovim priznanjem, Igor će zaključiti iznimno uspješnu godinu u kojoj je dobio veliko priznanje: njegov film “Meet. Feel. Explore. Zadar” nagrađen je titulom najboljeg destinacijskog filma u kategoriji „Kultura i baština" na prestižnom međunarodnom festivalu turističkog filma ART&TUR u listopadu ove godine.

- Tako je lijepo počelo s nagradama da me sve strah kako će završiti - smije se Goić u svom stilu pa priznanje:

Kad su me nazvali iz ureda gradonačenika da sam dobitnik godišnje nagrade, nisam sebi mogao doći od iznenađenja. Ja sam od onih tvrdokornih koji su u ovom gradu rođeni i koji će tu ostaviti svoje kosti. Zato mi puno znači biti prepoznat u vlastitom gradu, u ovoj našoj posebnoj sredini - kaže Goić čija je snimateljska priča počela još u djetinjstvu, s prvim amaterskim koracima. One ozbiljnije napravio je kao televizijski snimatelj na Novoj TV gdje je počeo raditi 2008. godine.

image

Igor Goić i Mario Paleka nakon proglašenja nagrada u Portugalu 

/Slobodna Dalmacija

- To je bila zaista nevjerojatna epizoda, kakve samo život može složiti. Vraćao sam se iz Nina, gdje sam tog ljeta radio kao kite surfer instruktor, bio je to zadnji radni dan sezone. Dakle, od sutra sam bez posla. I u tom trenutku, zazvoni mi telefon, prijatelj me zove da skupa odemo na audiciju za snimatelje u Šibenik. Otišli smo, prošli audiciju i pet godina radio sam taj posao na kojemu sam upoznao sjajne kolege profesionalce, učio od znalaca i stekao neprocjenjivo iskustvo - prisjeća se Igor koji nako toga započinje samostalni put i 2013. godine pokreće svoj Kreathia studio.

U ovih pet godina radio je na brojnim zanimljivim projektima: prvi zadarski igrani film Mali div u potpunosti proizvod Goićevog studija, a autori su nekoliko glazbenih spotova, promotivnih videa, dokumentarnih i igrano-dokumentarnih filmova. Promotivni spot za Turističku zajednicu Grada Zadra “Meet. Feel. Explore. Zadar” došao je kao izvrsna prilika da u jednom filmu objedini znanje, iskustvo i veliki talent koji ima.

Najvažnije od svega, dobili smo odriješene ruke za taj film iako su ideja i scenarij s kojim smo došli direktoru Mariju Paleki, u najmanju ruku, bili neobični. Da ne kažem ludi. Ali, vratilo nam se na najbolji mogući način i zato jedva čekam nastavak te priče. Za sada mogu otkriti da će nastavak biti u stilu prvog filma, jednako zanimljiv i lud - otkiva nam Igor kojemu upravo danas na svijetlo dana izlazi novi video spot klape Intrade. I po nečemu je vrlo poseban.

- To je moj prvi rad na koji nemam niti jednu zamjerku. Eto, prvi put u životu, ja koji sam toliko samokritičan, potpuno sam zadovoljan - smije se Goić.

Svaka čast, zasluženo! 

image

Igor Goić prije premijere

Zadarski.hr/Slobodna Dalmacija
25. travanj 2024 22:35