StoryEditorOCM
4 kantunaPANDEMIJA- ŠTO JE TO

Zadarskog liječnika snimili kako se, usred korone, veselo i bez maske rukuje s nadbiskupom Puljićem. Pogledajte kako je to objasnio...

Piše Zadarski.hr/24sata
26. listopada 2020. - 17:17

Predstavnici Hrvatskog katoličkog liječničkog društva (HKLD), organizacije koja okuplja liječnike i druge zdravstvene djelatnike u krilu Katoličke crkve, sastali su se u četvrtak u Zadru s nadbiskupom Želimirom Puljićem na misi i prigodnom domjenku. O susretu je HKLD izvijestio na svojim internetskim stranicama gdje su objavili i fotografije koje otkrivaju da se pritom nisu poštovale epidemiološke mjere.

Na fotografijama je vidljivo kako su se liječnici rukovali s nadbiskupom, nisu poštovali propisani razmak od metar i pol u zatvorenom prostoru, te nisu nosili maske.

24sata kontaktirao je jednog od liječnika s fotografija koji se rukovao s Puljićem, dr. Vlatka Grkovića, inače predsjednika HKLD-a i zamjenika ravnatelja županijskog Zavoda za hitnu medicinu, te su ga pitali zašto nije poštivao mjere. On je kazao kako su na misi svi nosili maske, a da su se potom njih 13 okupili na 15-minutnom domjenku. Također je kazao kako svi liječnici inače poštuju mjere.

“Toliko živimo s tom koronom, valja smo se naučili do sada. Nadbiskup mi je pružio ruku. Što ću reći? Da neću? Dezinficirao sam ruke nakon toga, a to je ionako bilo samo za slikanje. Nezgodno je jer je nadbiskup taj koji nas je želio čuti, ne možete baš odbiti”, kazao je dr. Grković te dodao kako se nisu s nadbiskupom rukovali svi već samo troje liječnika.

Na pitanje zašto nije bilo razmaka kad su sjedili za stolom na domjenku kazao je kako je to bilo kao u restoranu. “Kad dođete na svoje mjesto, nećete valjda jesti s maskom. Bili smo ugošćeni. Po toj logici bi trebalo sve restorane zatvoriti”, zaključio je liječnik, koji je inače na susretu s nadbiskupom pozvao na ozbiljnost “jer bez ozbiljnosti svih nas nećemo dobiti rezultate kakve svi priželjkujemo.”

23. travanj 2024 08:58