StoryEditorOCM
4 kantuna"LEC GO - IĐEMO"

Zadrani na listama za EU parlament: Ričard i prijatelji, Vedrana Mišković iz SDP-a, a GEN Z lista ima četvero kandidata iz Zadarske županije

Piše Iva Ivanac
24. travnja 2024. - 20:04

- Lec Go - iđemo!, klicao je Enio Meštrović, zapravo Ričard, u noći objave rezultata parlamentarnih izbora. Tom je parolom najavio svoju, odnosno Ričardovu kandidaturu za europarlamentarne izbore, na kojima će sudjelovati i nekoliko Zadrana. 

- Moj život je veselje i ljubav, kazao nam je Enio. 

Ričard će se prvo malo odmoriti od kampanje za parlamentarne izbore, jer je u nekoliko dana prošao više stotina kilometara na svom mopedu obilazeći 9. i 10. izbornu jedinicu, a onda će krenuti u kampanju za odlazak u Bruxelles. 

- Opet ćemo imati puno šoldi. Za parlamentarne izbore smo potrošili petsto eura, a sad ćemo valjda uspiti skupit toliko i još malo, kaže Ričard kojem je glavni moto za europske izbore: "Udri na zajebanciju! Ljudima fali smija".

- Ne očekujem da ćemo proći izborni prag, ali zato očekujem puno veselja i zafrkancije. To mi je životni moto, kazao je nakratko Enio pa se ponovno preobrazio u Ričarda. 

- Enio Meštrović nema pristup ovome! To je sve moje, Ričardovo!, poručuje njegov alter ego. U kampanju će krenuti zadnja dva tjedna uoči održavanja izbora koji su zakazani za 9. lipnja. 

- Do tada će se ljudi zabavljati sa slaganjem većine u Saboru, zaključio je Enio. 

Meštrović se na listi za Europski parlament nalazi na prvom mjestu, a odmah iza njega je njegov prijatelj Marin Pijaca ​koji je u Ričardovim skečevima poznatiji kao Dragan.

Na listi SDP-a našla se i županijska vijećnica Vedrana Mišković. Jedna od najaktivnijih zastupnica u županijskoj skupštini te v.d. predsjednica ŽO SDP-a nalazi se devetom mjestu.  

Na nezavisnoj listi Nine Skočak poznatijoj kao GEN Z lista koju predvode mladi ljudi nalaze se i tri osobe iz Zadarske županije: Jan Mišković iz Zadra, Karla Birkić iz Biograda na Moru i Nikola Kožul iz Benkovca te Paula Bolfan, Zagrepčanka koja se trajno nastanila na Silbi, javnosti poznata dok je bila na čelu organizacije Pokret otoka. 

Na listi Javno dobro, na trećem mjestu nalazi se gradska vijećnica Akcije mladih Marjana Botić, dok je na desetom mjestu Zadranin Mario Živković

Na listi HDZ-a nema kandidata iz Zadarske županije. 

24. travanj 2024 20:05