StoryEditorOCM
4 kantunaDOBIO NOVI ‘SIMPTOM‘

Zadranin (30) pravdao kršenje sudskih mjera opreza nuspojavama izazvanih cjepivom protiv virusa Covid 19 pa završio - ‘iza rešetaka‘!

Piše B.S.
14. srpnja 2022. - 20:29

Zadranin (30) koji je pravdao kršenje sudskih mjera opreza redovnog javljanja policiji zdravstvenim tegobama uzrokovanih primanjem cjepiva protiv virusa Covid 19 završio je 'iza rešetaka'.

Izvanraspravno vijeće Općinskog suda u Zadru, naime, nije prihvatilo njegovo obrazloženje o nuspojavama koje su mu se pojavile nakon primanja cjepiva, pa mu je zbog kršenja mjera opreza određenih zbog tri kaznena djela prevare odredilo drugu mjeru - istražni zatvor.

Vijeće je ocijenilo kako nisu osnovana njegova opravdanja da zbog pogoršanja zdravstvenog stanja nije izvršavao ranije mu izrečene mjere opreza, jer se prema mišljenju vijeća svrha sprječavanja okrivljenika da ponovi istovrsno kazneno djelo može postići isključivo istražnim zatvorom.

- Osim toga, okrivljenik je početkom prosinca 2021. jednom kontaktirao policijske službenike i rekao da ne može doći na policiju zbog bolesti, a nakon toga ih do kraja mjeseca nije kontaktirao, niti se javljao na policiju, što je bio dužan prema izrečenim mu mjerama, a što proizlazi iz izvješća policije o neizvršavanju mjera opreza – navodi se u obrazloženju vijeća,

Njegov odvjetnik Boris Grgić se tome usprotivio, te izjavio kako se 30-godišnjak nalazi u istražnom zatvoru zbog kršenja mjera opreza, iz čega proizlazi da niti inicijalno sudac istrage nije smatrao nužnim odrediti mu istražni zatvor zbog ovog kaznenog postupka.

- Okrivljenik je prekršio mjere opreza, ali zbog opravdanih razloga, budući je tijekom prosinca 2021. imao zdravstvene tegobe uzrokovane primanjem cjepiva protiv virusa Covid 19, a o čemu je telefonski obavijestio policijske službenike. Uz to mu je majka bolesna, otac mu ne radi, a ima dijete od godinu dana koje treba uzdržavati- naveo je odvjetnik, te predložio da mu se istražni zatvor ukine i da ga se pusti na slobodi kako bi mogao raditi i skrbiti za svoju obitelj, te vratiti dugovanja.

Naveo je kako je tijekom ovog kaznenog postupka jedan od oštećenika obeštećen, budući mu je natrag vraćeno vozilo, te da je daljnjim boravkom u istražnom zatvoru okrivljenik onemogućen namiriti preostala dugovanja koja su predmet ovog kaznenog postupka. Njegovo bi puštanje na slobodu, kako je obrazložio, omogućilo ostvarivanje prihoda kojima bi barem djelomično bila podmirena nastala šteta. Stoga je predložio istražni zatvor zamijeniti bilo kojim mjerama opreza kojima se može polučiti svrha istražnog zatvora.

Zadranin, inače instalater klimatizacije i centralnog grijanja, optužen je za prevare u stjecaju kojima je prošle godine 'zaradio' iznos od 497.357,90 kuna.

Direktoru jednog zadarskog trgovačkog društva lažno je prikazao da će plaćati najam skele, te da će je po proteku ugovora vratiti, no to nije učinio, već je samo djelomično platio najam, a skelu je prodao. Sa zaposlenikom drugog trgovačkog društva zaključio je pak ugovor o najmu vozila lažno obećavajući da će najam plaćati. I automobil je - prodao.

25. travanj 2024 14:05