StoryEditorOCM
4 kantunaSEDAM MJESECI ZATVORA ZBOG KRAĐE 22 TISUĆE KUNA

Zadranin na sudu priznao da je krađe počinio jer je ostao bez posla, poslodavac mu nije isplatio dvije plaće, pa je bio "u strci"..

18. kolovoza 2018. - 15:04
Lopov provala ilustracija

Na jedinstvenu kaznu zatvora od sedam mjeseci nepravomoćno je na Općinskom sudu u Zadru osuđen 24-godišnji Zadranin jer je od 18. veljače do 19. travnja na području Zadarske županije, nasilno ulazio u ugostiteljske objekte i trgovine iz kojih je uzeo sveukupno 22.115,00 kuna.

Zadranin koji se nalazi u istražnom zatvoru od 25. travnja, podesnim je alatom u dogovoru s mlađim punoljetnikom, opljačkao ukupno pet trgovina iz kojih je uzimao novčani polog, novac iz aparata za klađenje, cigarete, te druge prodajne artikle.

Na sudu je priznao da je teške krađe počinio jer je ostao bez posla, a njegov poslodavac mu nije isplatio dvije plaće, pa je bio "u strci". Pojasnio je da je trebao novce kako bi platio podstanarski stan, te je zamolio sud da mu se pruži prilika da promijeni svoj život i da ode u Njemačku zaraditi novce, kako bi, kao što je i obećao, nadoknadio štetu oštećenicima ali i zaradio za sebe i za zajednički život s djevojkom.

- Istražni zatvor je jako utjecao na mene u smislu da sam shvatio što to znači biti iza rešetaka. Moram se u budućnosti kloniti činjenja kaznenih djela s obzirom da sam vidio kako izgleda život tamo - rekao je na sudu.

Polazeći od stupnja krivnje i svrhe kažnjavanja, sudac Tomislav Šimić, ocijenio je sve okolnosti koje utječu da kazna po vrsti i mjeri bude lakša ili teža. Kao olakotne okolnosti cijenio je mladu životu dob okrivljenika, njegovo iskreno kajanje i žaljenje, priznanje kaznenih djela, spremnost nadoknade štete oštećenicima, dok su otegotne okolnosti bile njegova dosadašnja osuđivanost.

 

02. svibanj 2024 23:59