StoryEditorOCM
4 kantuna‘BOL JE NEIZDRŽIVA‘

Zadranin prijateljima u mailu opisao iskustvo s COVID-19 i poslao im par savjeta kako je dočekati spremniji: Korona boli kao sam vrag!

Piše MP
28. studenog 2020. - 11:00

Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag. Ja sam prošao 'lišo' u odnosu na neke druge - piše Zadranin koji je iskustvo svoje obitelji s koronom opisao u mailu prijateljima i poznanicima. Mail je dospio na adresu redakcije RTL-a koja ga je potom kontaktirala, a mi ga prenosimo u cijelosti.

"Pišem Vam ovo samo iz razloga što sam i ja osobno bio u zabludi i mislio da je korona obična glupost – nije tako. Korona boli kao sam vrag. Moja najdraža žena mi je donijela koronu s posla (bilo bi bolje da je donijela papira, koverti ili kemijski), ali eto - donijela mi koronu.

Prošlu srijedu se budi u 6,30 i ima temperaturu 37,7, proljev, mučninu, bol u očnim dupljama. Ja je nagovorim da ostane kod kuće te nazovem Doktoricu da joj otvori bolovanje. J**i ga po sili zakona svi sa temperaturom idu na test. Odvezem je na test u 13.06 (bukvalno za tad je naručena i još nevjerojatnije i prozvana) da bi ju u srijedu u 21.00 nazvali i rekli da je pozitivna. Dala kontakte mene i kćer.

U četvrtak bazao po kući, kći je dan provela u svojoj sobi, a žena umirala od mučnine i proljeva u svojoj sobi još uvijek na temperaturi 37,7. U petak se kći snuždila i dobila temperaturu 37,8 – 38,2 te zalegla u krevet. Bole je svi mišići, pije tablete za bolove i spava.

U ponedjeljak i mene počinju hvatati bolovi u mišićima. To je kao kad vam se leđa ukoče pa još uz to i grčevi kao kad plivate, u listovima, butinama i guznim mišićima. Preznojim se toliko da je madrac bio mokar kao da sam kantu vode istresao na njega.

Utorak opet grčevi, preznojavanje (temperaturu nisam mjerio.) Doktorica me hoće poslati u bolnicu jer sam ugrožena skupina. Pazim na tlak i on je 115/70 što bi trebalo biti dobro.

Noć sa utorka na srijedu je gadna. Leđa me ubijaju, hvala bogu nema grčeva, ali je bol neizdrživa, pijem dva normabela, pijem tri lekadola i u 3 ujutro idem se tuširati vrelom vodom da se mišići opuste. Zaspem pred jutro (kad je lekadol počeo djelovati).

U srijedu su kći i supruga kojima je u međuvremenu bilo malo bolje, ponovno počele dobivati jače simptome.

"Taman kad misliš stat će, korona navali još više.

- Da bi ste spremni dočekali, ne daj bože, koronu u kući morate imati:

- Lekadol bar 2-3 kutije (ni za živu glavu brufen ili tome slično)

- Voltaren krema za bolove isto tako dvije tube

- Supradyn ili neki drugi dodatak prehrani sa svim mogućim mineralima i vitaminima, korona vas oslabi da je potrebna svaka pomoć

- Sumamed, tražite od svog izabranog doktora da vam da recept, j... mu mater, ali obavezno imajte jer kad počne, zaštitite se od upale pluća, ako ne da, kupite (120 kn) - taj iznos popušite u 2 dana.

- Aspirin 100 ili aksa služi za neupalne procese ali i razrjeđuje krv, nije isto da te korona dočeka sa tlakom 150/100 ili 115/70.

"Bolje je i prdnuti u vodu nego piti samu vodu" je stara mudrost moje tetke, ali u koroni si suh kao barut i piješ puno više tekućine nego inače, za razliku što gubiš miris i okus i voda postaje ogavna. Ja cijedim limune i mandarine, kupite bar 5 kg mandarina i 2 kg limuna. Naravno i 2-3 kutije čaja koji volite.

- Banane - kad ne možeš ništa jesti, banana ide.

- 100 lista, dupe blista - kupi toaletni papir, neće propasti.

- Obavezno uzmite štapiće slane i Coca Colu jer to pomaže kod proljeva, izbjegavajte slatko."

19. travanj 2024 13:55