StoryEditorOCM
4 kantuna(NE)PROPUSNICE

Zadranka htjela kod roditelja na Molat ali joj nisu htjeli prodati kartu, a onda je i policija zaustavila! Evo što je na to rekao Anton Dražina...

Piše Ivica Nevešćanin
1. travnja 2020. - 11:17

Zašto policija ne pušta ljude iz Zadra da trajektom idu na Molat, koji je u administrativnim granicama Grada Zadra, pitali su novinari na konferenciji županijskog Stožera civilne zaštite.

Građanka čiji roditelji žive na otoku Molatu htjela ih je posjetiti, ali joj na šalteru Jadrolinije nisu htjeli prodati kartu za trajekt, iako joj za put na  Molat nije potrebna propusnica o napuštanju mjesta prebivališta. Žena je potom pokušala kupiti kartu na ulazu u trajekt, uz predočenu odluku da se može kretati unutar granica Grada Zadra, ali policijska službenici joj je odgovorila da „ne zna za to” i žena na kraju nije ušla u trajekt.

- Provjerit ću što se tu dogodilo, ali ako je policijski službenih tako reagirao, da je ženi spriječio ulazak na trajekt a ona ima prebivalište u Zadru, to je bilo pretjerano, to nije smio napraviti, jer otok Molat je dio Grada Zadra – odgovorio je načelnik PU zadarske Anton Dražina.

Dražina je dodao da policajci znaju kako treba postupati u ovoj situaciju prema onima koji se ne pridržavaju mjera u vezi ograničenja javnih okupljanja i druženja, ali da je on uvijek za onu „ostanidoma” varijantu.

- Ja sam Anton Dražina, načelnik PU zadarske, i ja vam kažem: Ostanite doma! - naglasio je.

Inače, tijekom utorka policija je zabilježila jedno kršenje mjere samoizolacije, tri mjere okupljanja ispred trgovina mješovite robe, a 67 osoba je vraćeno s policijskih punktova jer nisu imali valjane propusnice za napuštanje mjesta prebivališta.
 

20. travanj 2024 02:09