StoryEditorOCM
4 kantunaZAVRŠAVA PEDAGOŠKA GODINA, TKO ĆE LJETI ČUVATI DJECU?

Zahtjeve primaju vrtići „Vruljica“ i „Ciciban“, a privatni prema dogovoru!

Piše L.Burčul
16. lipnja 2017. - 14:35
djeca_

Završetkom pedagoške godine roditelji se suočavaju sa problemom čuvanja djece vrtićke dobi tijekom ljeta. Iako dio njih angažira i plaća „tete“ za čuvanje djece kod kuće, kombinirajući godišnje odmore, iz zadarskih gradskih vrtića poručuju da to nije potrebno i da svako dijete može cijelo ljeto biti u 10-satnom vrtićkom programu. To se odnosi i na djecu jasličke dobi.

- U tijeku nam je ispunjavanje anketnog upitnika, roditelji se izjašnjavaju da li žele da im dijete i ljeti pohađa vrtić. Pretpostavljam da će se do kraja lipnja broj djece popeti na 200. Za dva ljetna mjeseca otvoren će biti naš objekt u Vruljici, pogodan je jer je tamo i centralna kuhinja, te ima dovoljno prostora za sve dječje skupine – kazala je Marijana Miočić, ravnateljica „Radosti“, jednog od dva gradska dječja vrtića. „Radost“ inače ima devet objekata i tijekom godine upisano više od 800 djece, dok ih je neznatno manje upisano u „Sunce“, drugi gradski vrtić, koji također ima devet objekata. Ravnateljica „Sunca“ Ana Dunatov kazala je da će ovo ljeto raditi objekt „Ciciban“.

- Imamo interes za oko 150 djece. Njih će kroz sezonu biti i manje, sukladno godišnjim odmorima roditelja. No mi računamo na prostor i dječje skupine prema potrebama, tako da će svi kojima je to potrebno imati mjesto u vrtiću. Za sada je to pet skupina, dvije jasličke i tri vrtićke – kazala je Ana Dunatov.

Ravnateljica Miočić je naglasila da roditelji ne plaćaju mjesečni boravak djeteta u vrtiću, već po danima.

- Plaća se onoliki broj dana koliko je dijete kod nas. Anketa o potrebi ljetnog boravka u vrtiću još traje, tako da se roditelji mogu javiti – istaknula je Miočić.

Od 23 privatna zadarska vrtića, ljeti će raditi „Maslačak“ u Ulici Borka Šarlije Kese na Bilom brigu te vrtić „Školjkica“ u Ulici Franje Fanceva na Bokanjcu.

- Za njih imamo potvrdu da će raditi. Ostali imaju mogućnost organizirati dežurstva, to će ovisiti o njihovim dogovorima sa roditeljima – rekao je zadarski pročelnik za odgoj i školstvo Joso Nekić

18. travanj 2024 02:50