StoryEditorOCM
4 kantunaODAVALE SUDSKE TAJNE

Zapisničarke sa Županijskog suda završile u zatvoru: jedna je bila kod suca istrage, a druga kod kaznene sutkinje i ljubovala je sa Sanelom Hodžićem!

Piše I. Nevešćanin
30. travnja 2021. - 17:32

Zbog postojanja osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela Zlouporaba položaja i ovlasti, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije PU zadarske, u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK), proveli su kriminalističku istragu nad dvije službenice Županijskog suda u Zadru u dobi od 27 i 28 godina.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o dvije zapisničarke, 27-godišnjakinji koja je radila kod suca istrage, i 28-godišnjakinji  kod sutkinje Kaznenog odjela, a bila je u ljubavnoj vezi s 32-godišnjim Sanelom Hodžićem, dobro poznatim policiji zbog čestih kriminalističkih obrada, kojem je, prema tvrdnjama istražitelja, prosljeđivala povjerljive informacije.

Hodžića je u petak policija kazneno prijavila zbog sudjelovanja u tučnjavi 1. ožujka prošle godine u noćnom klubu Opera u Zadru, gdje je, zajedno s još trojicom, teško ozlijedio 39-godišnjaka, slomivši mu jagodičnu kost. Trenutačno nije dostupan policiji i za njim je raspisana tjeralica, a Zadar je prema saznanjima istražitelja napustio još prošlog tjedna te je isključio mobitel.

USKOK osnovano sumnja da je 15. listopada 2020., 27-godišnjakinja kao administrativna referentica Županijskog suda u Zadru te zapisničarka raspoređena na rad kod suca istrage, sadržaj sudskog naloga za primjenu posebnih dokaznih radnji, znajući da je dužna podatke o sadržaju tih radnji čuvati kao tajnu, prenijela 28-godišnjoj administrativnoj referentici i zapisničarki na kazenom odjelu, koja je s osumnjičenim Hodžićem bila u emotivnoj vezi.

Prvookrivljena je to napravila s namjerom da se tijekom provođenja naloženih radnji ne otkrije da su drugookrivljena i Hodžić partneri, te da se protiv njega ne prikupe dokazi. Potom je drugookrivljena svom partneru neovlašteno otkrila sadržaj i podatke iz predmetnog naloga suca istrage iako je znala da su ti podaci tajni. Nakon toga je Hodžić izbjegavao komunikaciju na nadziranom telefonu, te su posebne dokazne radnje protiv njega obustavljene jer nisu prikupljeni dokazi.

Na prijedlog USKOK-a sudac istrage Županijskog suda u Splitu je 27-godišnjakinji i 28-godišnjakinji odredio istražni zatvor.

18. travanj 2024 02:57