StoryEditorOCM
4 kantunaMINISTARSTVO TURIZMA ODBILO ŽALBU ČULINE I IKIĆA

"Zara Beach" izgubila dozvolu za minimalne uvjete za rad jer nije registrirana za ugostiteljstvo!

Piše B.S.
17. svibnja 2018. - 23:18
zara_beach3-020917

Ministarstvo turizma odbilo je žalbu trgovačkog društva "Sokol projekt" čime je još jednom potvrđeno rješenje prema kojem njegovi vlasnici Vedran Ikić i Marko Čulina nemaju pravo korištenja objektom na popularnoj zadarskoj plaži Kolovare u kojem su 2016. otvorili klub "Zara beach".

Putem odvjetnika Roberta Izidora Majića, Ikić i Čulina u veljači su se žalili na rješenje Ureda državne uprave u Zadarskoj županiji, Službe za gospodarstvo i imovinsko-pravne poslove, koje im je poništilo rješenje kojim su mu prethodno odobreni minimalni uvjeti za objekt brze prehrane "Zara beach".

Žalba im je, međutim, odbijena kao neosnovana jer je utvrđeno da objekt ne ispunjava uvjete jer nije registriran za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.
U žalbi su tražili da se rješenje o poništavanju minimalnih uvjeta ukine i preinači, navodeći kako su njime povrijeđene odredbe upravnog postupka, te da Hoteli zadar d.d. nisu stranka u postupku niti ovlašteno tijelo koje bi moglo sudjelovati u tom postupku.
Ministarstvo turizma je, međutim, utvrdilo da je prvostupanjsko tijelo pravilno utvrdilo da "Sokol projekt" ne ispunjava uvjete za izdavanje rješenja za obavljanje ugostiteljske djelatnosti s obzirom da nije dokazao da ispunjava uvjete.
Nakon ovog rješenja, vlasnicima preostaje još Upravni spor tužbom Upravnom sudu u Splitu u roku od 30 dana.

Nakon što je "Sokol projekt" prvotno dobio dozvolu za minimalne uvjete, hoteli Zadar d.d., koji su im unajmili prostor na plaži, podnijeli su prijedlog radi poništavanja i ukidanja tog rješenja kao nezakonitog. To su tražili pod obrazloženjem da "Sokol projekt" nije dokazao da ima pravo korištenja objektom jer se priloženo koncesijsko odobrenje od 21. listopada 2016. ne odnosi na čvrsti objekt nego na prostor za posluživanje na otvorenom.

Hoteli Zadar su na temelju pravnog posla od 11. lipnja 1978. godine s prenositeljem prava bivšim poduzećem Nasadi i kupališta, stekli pravo na posjed tog prostora na plaži Kolovare koji se sastoji od glavnog objekta s teresama i pomoćnog objekta, a vrijednost objekta procijenjena je na vrijednost temeljnog kapitala kod pretvorbe društvenog poduzeća.

Trgovačko društvo "Sokol projekt" 2016.godine dogovorilo je zakup prostora s Hotelima Zadar d.d., no taj ugovor o zakupu nikada nije potpisan jer su zakupci prestali kontaktirati predstavnike Hotela Zadar, te nastavili koristiti prostor kao restoran bez plaćanja naknade Hotelima Zadar. Oni su im pak nastavili plaćati komunalnu naknadu, ali i račune za trošak električne struje.
Svega šest mjeseci nakon što je "Zara beach" zatvorila Carina, na tom su mjestu intervenirali i Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta PU zadarske. Snimljeno je, naime, kako unatoč zabrani, u "Zara beach" ulaze dvije osobe. Policija je zbog toga protiv njih državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu zbog skidanja i povrede službenog pečata.

14. travanj 2024 23:43