StoryEditorOCM
4 kantunaGDJE JE ZAPELO

Zašto doktoru i medicinskom tehničaru u ambulanti na Ižu nije plaćena pripravnost za hitne intervencije iako ih uredno odrađuju?

Piše AVŠ
27. srpnja 2022. - 19:28

Krajem ožujka objavili smo lijepu vijest kako je Iž, jedan od najnaseljenijih otoka zadarskog arhipelaga, konačno dobio novog liječnika. Dugogodišnju doktoricu Hedu Vidović Šehović, naslijedio je njezin kolega iz Makedonije, dr. Milorad Mladenovski. Bio je to događaj od velikog značaja za 600 ljudi koji žive u Velom i Malom Ižu te na otoku Ravi, pogotovo nakon što su prva dva natječaja neslavno završila.

Međutim, četiri mjeseca kasnije doznajemo kako ni liječnik ni medicinski tehničar Damjan Sutlović nemaju riješeno pitanje pripravnosti za hitne intervencije koje odrađuju, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci.

- Liječnik je prije tri tjedna potpisao ugovor sa Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije, međutim, do danas mu ništa nije plaćeno. A ja nisam niti ugovor potpisao. Pokušavamo saznati u čemu je problem, ali odgovora ne dobivamo. A hitnih intervencija je sve više - kazao nam Sutlović. Zato smo tražili odgovore u Zavodu za hitnu medicinu.

image
Luka Gerlanc/Cropix

Evo što nam odgovorila Ivana Šimić, ravnateljica Zavoda.

Liječnik i medicinski tehničar surađuju od 01. travnja 2022. godine sa Zavodom za hitnu medicinu Zadarske županije u obavljanju poslova pripravnosti na Ižu. Pripravnost se obavlja svakim radnim i neradnim danom s tim da pripravnost radnim danom traje 16 sati, a neradnim danom 24 sata. Za ugovorni rad ugovorne strane ugovaraju iznos naknade u bruto i iznosu, dok su zdravstveni djelatnici obvezni Zavodu dostavljati izvješća o radu te popunjavati zdravstvenu dokumentaciju na osnovu čega se vrše isplate- kaže Šimić.

Gdje je zapelo, i dalje nije poznato.

20. travanj 2024 01:25