StoryEditorOCM
4 kantunaBURA ZBOG NATJEČAJA

Zašto je posao voditelja tehničke službe u NP Paklenica dobio 60-godišnjak koji radi u T-comu i ima li veze što su on i hadezeov Zoran Šikić kumovi?

Piše L.Burčul
24. studenog 2021. - 22:19

Iako je kandidat Ante Marasović dobio „zeleno svijetlo“ na natječaju za izbor voditelja tehničke službe Nacionalnog parka Paklenica, bura zbog svih okolnosti oko ovog natječaja ne stišava se ni u Starigradu, ni u cijeloj županiji.

Počelo je od činjenice da je kandidat Ante Marasović, zvani Cigo, dobio ovaj posao iako je u 60-oj godini života, a već je zaposlen u T-comu u Zadru. S obzirom i na to da živi u Starigradu, natječaj je navodno bio baš za njega predviđen.

Druga činjenica o kojoj se diže rasprava u javnosti jest ta da su Ante Marasović i Zoran Šikić, bivši ravnatelj NP Paklenica i aktualni hadezeov predsjednik zadarske Županijske skupštine – kumovi.

Treće, natječaj za voditelja tehničke službe i službe održavanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica na neodređeno vrijeme do sada je podrazumijevao da voditelj mora imati srednju stručnu spremu, pa je bilo i više kandidata, a onda je promjenom da je nužna viša stručna sprema „knjiga spala na jedno slovo“, dakle samo je Ante Marasović Cigo zadovoljavao te uvjete.

Tako je, kao jedini kandidat, Marasović pozvan na razgovor s članovima Povjerenstva za provedbu natječaja u NP Paklenica, koji je obavljen u ponedjeljak, 22. studenog.

„Za natječaj za radno mjesto Voditelj/ica tehničke službe i službe održavanja Javne ustanove Nacionalni park Paklenica na neodređeno vrijeme pristigle su 3 (tri) prijave. Formalne uvjete natječaja zadovoljio je 1 (jedan) kandidat“, izvijestilo je Povjerenstvo, te s Marasovićem, kao jedinim kandidatom, obavilo razgovor.

- Ništa vam ne mogu reći, jer ništa ne znam, a u pitanju je i zaštita osobnih podataka - kazala nam je u srijedu ravnateljica NP Paklenica Natalia Andačić, istaknuvši tek da je natječaj za voditelja tehničke službe u NP Paklenica raspisan, a da kandidat s kojim je obavljen razgovor nije primljen u radni odnos dok to ne potvrdi Upravno vijeće. Ono će se sastati slijedećega tjedna.

S predsjednicom Upravnog vijeća Anjom Bagarić, koja živi u Zagrebu, nismo uspjeli stupiti u kontakt, no sve mogućnosti bilo kakvog pogodovanja da bi ovaj posao dobio 60-godišnji Ante Marasović odbacio je njegov kum Zoran Šikić, koji nije ravnatelj NP Paklenica od 2005. godine. Zaposlen je na Sveučilištu u Zadru.

image
Zoran Šikić
Ivo Ravlic/Cropix

- Ja vam mogu potvrditi da sam s Antom Marasovićem u kumskim odnosima, ali zaista ne razumijem kakve bi veze imao s natječajem u NP Paklenica, gdje ne radim odavno. No s obzirom da sam bio ravnatelj, poznajem situaciju: tamo je voditelj tehničke službe ista osoba još od vremena Domovinskog rata, Miljenko Marasović. Prije desetak godina mijenjani su propisi o uvjetima koje na natječajima za voditelje tehničkih službi u nacionalnim parkovima kandidati moraju ispunjavati, pa je za njih predviđena viša škola. Kako je, međutim, Miljenko Marasović već radio na tom mjestu, na njega se to, kao ni na druge „zatečene“, nije odnosilo. Sada, kad on ide u mirovinu, odnosno kada se raspisuje natječaj, logično je da taj uvjet mora biti poštivan. To je davno definirano, nije se ništa mijenjalo sada – kazao je Zoran Šikić.

25. travanj 2024 13:01