StoryEditorOCM
4 kantunaPETORKA NA SUDU

Zatočili umirovljenika iz Zadra, pa mu oteli stan i zemljište. Mamac bila Đurđa U.: ‘Ja sam kriva što sam to učinila. Škole nemam, ni jedan razred...‘

Piše Božana Sviličić
12. ožujka 2021. - 19:46

- Nitko nije kriv. Ja sam kriva što sam to učinila. Smatram se krivom. Odvjetnika nemam jer mislim da mi ne treba. Škole nemam, ni jedan razred. Imam šestero djece – rekla je u petak na Općinskom sudu u Zadru, Đurđa U. (34) iz Gospića koja je služila kao “mamac” četveročlane kriminalne skupine iz Karlovca koja je varala i iskorištavala starije osobe nudeći im razne usluge, ljubavne veze, brakove čime ih je dovodila u stanje omamljenosti, opijenosti i zablude kako bi im otimala imovinu.

Kaznena djela su uz pomoć Đurđe U. počinili nad većim brojem osoba sa zadarskog, ali i drugih područja, čime su 'zaradili' više od milijun kuna. Uz Đurđu U. na optuženičkoj klupi zadarskog suda nalazise i njezin suprug Milan U. (43) iz Velike Gorice, te Filip K.B. (30), njegov brat David B. (35), te Domagoj Š. (31) svi iz Karlovca.

- Nismo krivi- rekli su u petak svi redom pred sutkinjom Teodorom Projić Škovrlj.

Trojka je u Karlovcu objedinila trgovački biznis zalogaonica, a za cijelu “priču” optužili su bračni par Đurđu U. i Milana U. koji u svom dosjeu imaju više kaznenih djela krađa i teških krađa, prijetnju, te narušavanja javnog reda i mira.,

David B je čak pokrenuo i sudski postupak u kojem traži stan umirovljenika (72) iz Zadra, koji je bio jedan od žrtava njihove prijevare. U tom postupku tvrdi da je njega zapravo prevario Milan U. prodavši mu stan kao da je sve u redu. 

Iako je Đurđa U. u petak htjela iznijeti obranu u cijelosti, postupak je na koncu prekinut zbog tehničkih problema. Prije njezinog svjedočenja trebalo je, naime, preslušati snimke iskaza svjedoka, no za to u sudnici nije bilo tehničkih mogućnosti.

Petorka se tereti da su 28. ožujka, 5. travnja i 6. rujna 2018. u Zadru i mjestu Lazina Čička koristeći njegovu dob, lakovjernost i sklonost alkoholu 72-godišnjeg Zadranina naveli da potpiše pretplatničke ugovore s dva teleoperatera lažno mu obećavši da će Đurđa U. plaćati pretplatu za mobitele.

U kafiću na Branimirovoj obali Đurđa i ekipa častili su ga “žesticom” i opijali.

Zadranin je potpisao, te preuzeo dva mobitela koje je predao Đurđi, a ona potom Domagoju Š. koji je naknadno mobitele stavio na prodaju u svojoj zalagaonici u Zadru, nakon čega su mobiteli prodani drugim kupcima.

Potom su, 5. travnja 2018.naveli 72-godišnjaka da potpiše sa Đurđom kupoprodajni ugovor za građevinsku parcelu u Ražancu za 35 tisuća kuna, koji je znatno ispod tržišne cijene i koji mu nikad nije isplaćen.

Tako stečenu nekretninu su Filip K. B. i Đurđa prodali kupcu iz Zagreba za 10 tisuća eura, da bi potom svih petero 6. rujna 2018. naveli 72-godišnjaka da ode sa Đurđom I Filipom iz Zadra u njihovu kuću u mjestu Lazina Čička, gdje su ga držali bez mogućnosti komunikacije sa svojom obitelji i u visokom stupnju alkoholiziranosti.

Svi su se potom 7. rujna 2018. odvezli kod javnog bilježnika u Veliku Goricu gdje mu je Filip K. B. prijetio da neće ići kući dok ne potpiše kupoprodajni ugovor za stan u Zadru za 40 tisuća eura koji je višestruko manji od tržišne cijene.

Prisilili su 72-godišnjaka da potpiše kupoprodajni ugovor kojim stan prodaje 33-godišnjaku koji se upisao kao vlasnik stana iako Zadraninu nije isplaćen niti iznos iz ugovora. Oštetili su ga za najmanje 120 tisuća eura.

20. travanj 2024 02:57