StoryEditorOCM
4 kantunaBIZARNI OBRAČUN U ZADARSKOM ZATVORU

Zatvorenik u maniri nindže zaskočio cimera na spavanju i s dvije ruke ga izbo kemijskim olovkama po vratu i tijelu!

24. travnja 2018. - 00:40
zatvor_zadar4-140910

Zbog incidenta u zatvoru u Zadru gdje je cimera iz ćelije u maniri nindže zaskočio na spavanju i s dvije ruke izbo kemijskim olovkama po vratu i tijelu, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) podignulo je optužnicu protiv 24-godišnjeg Zadranina K.E.
Pomahnitali Zadranin, koji u zadarskom zatvoru služi višemjesečnu kaznu zbog teške krađe zbog čega se i žalio Ustavnom sudu, optužen je za kazneno djelo protiv života i tijela nanošenjem teške tjelesne ozlijede u pokušaju.
Optužba ga tereti da je 10. siječnja oko dva sata iza ponoći u zatvoreničkoj sobi zatvora u Zadru, s ciljem da mu nanese teške tjelesne ozlijede, prišao T.I. koji je spavao, kao i ostala dvojica zatvorenika, te mu sa dvije plastične kemijske olovke, zadao ubodne rane po vratu, na leđima, na ruci i ispod pazuha.

Na vriskove koji su se prolomili iz zatvoreničke sobe odmah su reagirali pravosudni policajci koji su 24-godišnjaka razoružali oduzevši mu kemijske olovke. Zatvorenici su potom razdvojeni, a ozlijeđeni muškarac hitno je odveden u zadarsku Opću bolnicu gdje mu je pružena liječnička pomoć. Utvrđene su mu teške tjelesne ozlijede, no što je bio pravi motiv ovakvog napada još nije poznato.

- Da se razumijemo, nije ovaj baš bio izbušen kao sito, ali se dobro prepao. Bio je u šoku jer je spavao. Kada je u snu osjetio bol nije mu bilo jasno što se događa. Iznad sebe je vidio razjareno lice s kemijskim olovkama. Ne znamo što je bio razlog njegovog napada, no njemu inače ne treba puno jer je sklon provokaciji – rekao je pravosudni izvor.

Kako neslužbeno doznajemo, zatvorenici su nakon sukoba razmješteni u druge ćelije, a "nindža" zatvorenik prijavljen je nadležnim tijelima, te su mu određene sankcije unutar zatvora. Za ovaj napad tužiteljstvo je za njega  predložilo bezuvjetnu zatvorsku kazna s obzirom da je već osuđivan zbog krađa i zatvorskom kaznom, a trenutačno se protiv njega vodi nekoliko kaznenih postupaka pred Općinskim sudom u Zadru.

U prvoj je presudi osuđen na uvjetnu kaznu od osam mjeseci s rokom kušnje od godine dana, a drugi put na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od sedam mjeseci uz izricanje sigurnosne mjere obaveznog liječenja od ovisnosti o opojnim drogama.
Za incident u zadarskom zatvoru tužiteljstvu ga je kazneno prijavila Prva policijska postaja PU zadarske 29.siječnja. U istrazi su kao nesporne utvrđene ozlijede napadnutog zatvorenika, a također se njegov iskaz pokazao vjerodostojan i istinit. Što ga je ponukalo na bizarni napad 24- godišnjak pak nije htio reći.
Sličan slučaj zabilježen je u ćeliji jednog od bosanskohercegovačkih zatvora prije nekoliko godina kada je zatvorenik drugoga koji ga je provocirao također ubo kemijskom olovkom u predjelu obraza dok je spavao. Ovaj se nakon toga "razbudio", te ga izudarao letvom od stola i poderao mu odjeću.

20. travanj 2024 05:51