StoryEditorOCM
4 kantunaKAPITALNI PROJEKT

Završena je izgradnja novog studentskog doma i menze, ostalo je još samo uređenje okoliša! Evo kad bi mogli useliti prvi stanari...

Piše AVŠ
8. rujna 2021. - 09:45

Godinu i osam mjeseci nakon početka radova, završena je izgradnja zgrade studentske menze sa studentskim paviljonima, jedan od najvećih infrastrukturnih  projekata Sveučilišta u Zadru. 

Nakon što je dobivena uporabna dozvola, izvršena je primopredaja objekta, a u tijeku je opremanje i uređenje okoliša same zgrade.

Studentski paviljoni imat će 284 kreveta u 129 soba, odnosno šest jednokrevetnih za osobe s invaliditetom, 91 dvokrevetna i 32 trokrevetne sobe. Osim studentskog doma otvorit će se i studentska menza s 500 sjedećih mjesta te kapacitet maksimalno 3.800 posluženih obroka po danu.

Dodatni sadržaji koje će zgrada imati su: praonica rublja, spremišta, tri čajne kuhinje te prostor za dnevni odmor, učenje i/ili boravak. Sve ovo realizirano je u sklopu projekta Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, što znači da se nakon realizacije projekta zgrada neće nadograđivati dodatnim smještajnim kapacitetima i sadržajima.

Na pitanje kad će zgradu početi koristiti prvi stanari, sa Sveučilišta u Zadru nam odgovaraju: 

- Svi sudionici u navedenim procesima ulažu izniman napor da studentski paviljoni budu spremni za smještaj studenata početkom akademske godine, odnosno najkasnije do kraja 2021. godine. Natječaj za dodjelu smještaja u novom domu raspisat će se odmah po izvršenju ugovora o opremanju, čime će se osigurati svi potrebni uvjeti kako bi studenti uselili u potpuno opremljen i funkcionalan prostor. Točan datum svečanog otvorenja nije još definiran, no svakako će biti netom pred useljenje studenata u nove sobe. 

18. travanj 2024 09:26