StoryEditorOCM
4 kantunaSERIJSKA PLJAČKAŠICA

Zbog pljačke knjižnice i četiri razbojništva koje je počinila s kirurškom maskom prijeteći nožem, 23-godišnja Zadranka osuđena na tri godine zatvora!

Piše B.S.
22. siječnja 2021. - 19:38

Zbog pljačke zadarske knjižnice, te još četiri serijska razbojništva, koje je počinila s kirurškom maskom na licu i uz prijetnju nožem, 23-godišnja Zadranka Petra Klein Šorgić, nepravomoćno je u petak na Županijskom sudu u Zadru osuđena na tri godine zatvora. Osuđena je na jedinstvenu zatvorsku kaznu ispod zakonskog minimuma s obzirom da joj je za svako kazneno djelo koje je počinila dosuđena jedna godina zatvora.

- Prilikom odmjeravanja kazne sud je uzeo u obzir priznanje kaznenih djela, izraženo kajanje, smanjenu ubrojivost, kao i činjenicu da optuženica ranije nije bila osuđivana – rekla je u obrazloženju presude sutkinja Dijana Grancarić što su olakotne okolnosti za ublažavanje kazne s obzirom da su tri godine zatvora zakonski minimum za svako od ovih kaznenih djela. Zadranki je oduzet I nož dug 33 centimetra koji je u sklopu očevida pronađen u slivnom odvodu.

Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, 23-godišnjakinji je produžen pritvor u kojem se nalazi od 17. srpnja prošle godine kada je uhićena nakon što je maskirana prijeteći nožem opljačkala trgovinu u Ulici kneza Novaka Krbavskog u Zadru.
Nakon što je ušla u trgovinu, 23-godišnjakinja je uz prijetnju nožem maksirana kirurškom maskom, sunčanim naočalama i šiltericom od zaposlenice zatražila da joj preda sav novac koji je imala u blagajni. Iz straha za svoj život, trgovkinja joj je predala 1.470,00 kuna, a prije nego je Zadranka pobjegla iz trgovine s polica je ukralai pršut, riblje štaptiće i muški dezodorans.

Nedugo nakon dojave policijski službenici su na ulici uočili žensku osobu koja je odgovarala opisu pljačkašice, nakon čega je uhićena i dovedena u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja. Prethodno je 25. lipnja iste godine oko 17,30 sati, maskirana sa zaštitnom medicinskom maskom i naočalama za sunce, ušla u knjižnicu u Zadru na Putu Pudarice, te uz prijetnju nožem prema djelatnici uzela tisuću kuna.

Godinu ranije, 16. prosinca 2019, u Šibenskoj ulici u Zadru, počinila je čak dva razbojništva isti dan. Najprije je oko sedam sati ujutro iz trgovine prijeteći nožem uzela nekoliko stotina kuna, nakon čega je oko 19.55 sati, iz druge trgovine naisti način uzela preko 1.000,00 kuna.

Zadranka je počinila ukupno pet kaznenih djela razbojništava za koje se tereti dvjema optužnicama Županijskog državnog odvjetništva u Zadru (ŽDO). Zbog imovinsko pravnih zahjtjeva trgovine su poslane u parnice, a od Zadranke će se oduzeti novac koji je uzela u knjižnici. Oslobođena je plaćanja sudskih troškova.

19. travanj 2024 15:16