StoryEditorOCM
4 kantunaMARKO PUPIĆ BAKRAČ

Zbog političkog djelovanja ministrica traži moj otkaz, a zadarska policija me proglašava za teroristu - postupci im padaju, a nitko ne odgovara!

Piše P.O.
29. prosinca 2022. - 14:48

Institucije sustava pod kontrolom HDZ-a zbog mog javnog i političkog djelovanja pokreću protiv mene postupke koji redom propadaju i za to nitko ne odgovara, a ljudi iz PU zadarske ne poštuju sudske presude i proglašava me potencijalnim teroristom, izjavio je zadarski županijski vijećnik Marko Pupić Bakrač na današnjoj konferenciji za novinare, pitajući se kako potencijalni terorist može raditi kao ribarski inspektor u Ministarstvu poljoprivrede. Posljednji primjer svog progona Pupić Bakrač vidi u postupku kojega je protiv njega pokrenula ministrica poljoprivrede Marija Vučković koja traži da mu se da otkaz.

-Ministrica je protiv mene pokrenula postupak zbog teškog kršenja dužnosti sa zahtjevom prema Službeničkom sudu da se to sankcionira otkazom. To je ukupno šesti postupak koji protiv mene pokrenulo Ministarstvo, svih pet prethodnih je završilo u moju korist i svi su bili jednako nebulozni kao i ovaj. Radilo se o mojim javnim istupima, a pravorijek Službeničkog suda u prvom postupku je bio da je to moje ustavno pravo na javno političko djelovanje. Ministrica sve to zanemaruje i pokreće šesti postupak sa zahtjevom za otkaz gdje je u potpunosti zaobišla proceduru. Ona navodi nekakve moje zapisnike, nekakvo kršenje Etičkog kodeksa, nekakvo odavanje tajnih podataka. Ona nije nadležna da išta od toga sankcionira, već ja imam svog voditelja odjela, voditelja službe i načelnika inspekcije koji su, ako je došlo do nekakvih nepravilnosti u mome radu, trebali izvršiti nadzor i pokrenuti postupak. Ali, ništa od toga nije napravljeno, nego je ministrica samoinicijativno i na svoju ruku pokrenula taj postupak i traži da me se sankcionira i to u šestom postupku, nakon što je pet prethodnih izgubila. Više puta sam od Ministarstva tražio, pa i od premijera i Vlade da mi odgovore tko će biti odgovoran za sve te propale progone koji se vode isključivo zbog mog javnog i političkog djelovanja. Nikad nisam dobio nikakav odgovor, ali nakon svakog postupka kreće se s drugim koji onda opet doživljava fijasko. Mene se maltretira, pokušavaju mi ugroziti egzistenciju i da odustanem od javnog i političkog djelovanja, smatra Pupić Bakrač.

Vrlo slično, tvrdi dalje Pupić Bakrač, ponaša se i Općinsko državno odvjetništvo u Zadru.

-Nedavno sam bio kod šefice Darije Padovan Buškulić i Branke Rukavine. Rekle su da ne mogu razgovarati o predmetima koji su u tijeku i da su na moj predmet podnijeli žalbu. Nisam ni došao zbog toga, ali mi je drago što su podnijeli žalbu. Kad to završi, zanima me samo tko će odgovarati za sve te progone koji su propali i imaju nula posto uspješnosti. Buškulić Predovan mi je rekla da se za to trebam obratiti višem Državnom odvjetništvu, a ja sam tražio da sastavi službenu zabilješku i da ću, ako nitko ne bude odgovarao, doći štrajkati glađu ispred zadarskog DO dok netko ne bude odgovarao, rekao je Pupić Bakrač dodajući da nema nikakav kriminalni dosje i da nikada nikome nijem prijetio.

Osvrnuo se i na svoja iskustva s Policijskom upravom zadarskom.

-Nakon završetka kaznenog postupka jasno piše u presudi da mi se moraju vratiti svi oduzeti predmeti. Proslijedio sam presudu PU zadarskoj, na što me nazvao gospodin Kokić iz Krima i rekao da će oni poštovati presudu i da će mi vratiti oduzete predmete. Nakon što se deset dana ništa nije događalo, tražio sam objašnjenje, a na kraju su me nazvali i rekli da mi neće vratiti oduzete predmete. Pročitao sam zakon o nabavi i posjedovanju oružja i vidio da su mi oduzeli oružje po rješenju. Tamo piše da ako se utvrdi da je netko opasan za javni poredak, dakle ako je netko „potencijalni terorist”, oružje mu se oduzima rješenjem i ne vraća mu se do završetka postupka. Dakle, u PU zadarskoj su me proglasili potencijalnim teroristom iako nikada nikome nisam prijetio, nemam nikakvih kaznenih prijava i radim kao inspektor. Kako terorist može raditi kao inspektor RH?! Temelj toga zbog čega su me proglasili potencijalnim teroristom je taj da je župan Božidar Longin u svojoj lažnoj prijavi rekao da je onaj dečko pucao po Markovom trgu po Vladi i da je zato njega strah od mene. Ja sam terorist jer je treća osoba pucala po Markovom trgu?! Oni iskorištavaju taj događaj i proglašavaju me teroristom, kao kad je Hitler iskoristio paljevinu Reihstaga za Kristalnu noć. Eto, to rade HDZ-ovci i njihove institucije. Doista je sramotno da nekog tko im nanosi štetu proglašavaju teroristom, zaključuje Marko Pupić Bakrač.

 

07. lipanj 2023 11:10