StoryEditorOCM
4 kantunaZAHTJEV TUŽITELJSTVA

Zbog pucnjave na ulicama za dvojicu Zadrana zatražen pritvor!

Piše B.S.
31. siječnja 2018. - 11:18
ubojstvo_samoubojstvo1-291117

Zbog opasnosti od ometanja kaznenog postupka utjecajem na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) zatražilo je pritvor za 40-godišnjaka i 33-godišnjaka iz Zadra koje su policajci uhitili nakon dojave o pucnjavi na gradskom predjelu Stanovi.

Nakon što su u ODO-u provedene dokazne radnje prvog ispitivanja, 40-godišnjak je osumnjičen za počinjenje kaznenih djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te teške krađe. Mlađi Zadranin se pak sumnjiči za počinjenje kaznenog djela pomaganja u dovođenju u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako navode u ODO-u postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjak 28. siječnja oko 15 sati u jednom caffe baru u Zadru; u namjeri da se domogne tuđeg novca, iako svjestan da ga konobarice navedenog kafića poznaju i da ga mogu prepoznati kao počinitelja kaznenog djela; iz novčanika uzeo i zadržao za sebe sav novčani iznos (ukupno 400,00 kuna), nakon čega je istog dana oko 18,30 sati; iako svjestan da pucanjem iz automatske puške može ugroziti život i tijelo ljudi koji su na ulicama i u zatvorenom prostoru, pa pristajući na to; ispred drugog caffe bara ispalio u zrak nekoliko hitaca iz te puške.

Osnovano se sumnja da je potom zatražio od 33-godišnjaka da mu posudi automobil kako bi se vozio po gradu i pucao iz puške čemu je drugoosumnjičenik udovoljio iako je znao da prvoosumnjičenik ima namjeru dalje pucati tijekom vožnje po gradu.

Stariji Zadranin je potom vozeći se po gradu oko 20,25 sati u Varaždinskoj ulici ispred caffe bara ispalio iz automatske puške više hitaca, te se potom odvezao u ulicu Sv. Vinka Paulskog gdje je ponovno pucao da bi se oko 21,14 sati dovezao u ulicu ispred svoje obiteljske kuće i ponovno pucao, a samo pukim slučajem uslijed pucanja iz automatske puške nije došlo do ozljeđivanja ljudi.

02. lipanj 2023 00:18