StoryEditorOCM
4 kantunaHITNO DOVEZENA U ZADAR

Zbog smrti mlade rodilje Beroš poslao inspekciju u gospićku bolnicu: " Radi o određenim okolnostima liječenja koje nisu za javnost"

Piše Hina
11. studenog 2022. - 18:41

Ministar zdravstva Vili Beroš u petak je izjavio da je poslao zdravstvenu inspekciju u gospićku bolnicu gdje je mlada rodilja zadobila komplikacije nakon poroda nakon kojih je umrla. 

"Inspekcija već postupa, prikupili su stručne informacije i otići će u nadzor”, izjavio je ministar novinarima upitan za slučaj rodilje koja je nakon poroda u gospićkoj bolnici zbog komplikacija hitno prevezena u zadarsku bolnicu, gdje je umrla.

Beroš je odbio komentirati detalje slučaja rekavši da se "radi o određenim okolnostima liječenja koje nisu za javnost, i to nije u ovom trenutku za komentiranje".

Zdravstvena inspekcija je dobila obavijest o događaju i dodatne komentare, okupila je stručno povjerenstvo i postupanje je u tijeku, dodao je Beroš.

Dvadesettrogodišnja rodilja u gospićkoj je bolnici rodila četvrto dijete, no nakon komplikacija je hitno prevezena u zadarsku bolnicu, gdje je umrla.

Iz obje bolnice su izrazili sućut obitelji, te objavili da je došlo do teških komplikacija jer je rodilja imala uraslu placentu (posteljicu) te kako ne vide da je bila učinjena ikakva liječnička pogreška.

 

25. travanj 2024 11:06