StoryEditorOCM
4 kantunaŽIVE LI BOŽIDAR LONGIN I BRANKO DUKIĆ U ISTOM GRADU?

Zbog stare zgrade Tehničke škole gradonačelnik prozvao Županiju, a župan tvrdi da se čeka gradsku upravu!

Piše P.O.
27. rujna 2018. - 00:20
poliklinika11-300418

Stara Tehnička škola je u ingerenciji Županije i Sveučilišta. Slažem se da zgrada izgleda kao ruglo i da bi to trebalo napraviti. Ako oni neće ili ne mogu, neka dadu nama i mi ćemo to napraviti, poručio je nedavno zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

Na današnjoj sjednici Županijske skupštine stigao je odgovor.

U sklopu Aktualnog sata John Ivan Krstičević je najprije podsjetio kako su povodom derutne stare zgrade Tehničke škole "neke institucije napadale i ovu ustanovu", pa je župana Božidara Longina zapitao što se namjerava sa starom zgradom Tehničke škole.

-Dio prostora bivše Tehničke škole odavno je prije mog dolaska za župana predan Sveučilištu u Zadru. Za drugi dio, prostor nekadašnje Radionice, izradili smo idejni projekt koji je predan Gradu Zadru. Građani moraju znati da je želja obitelji Bakmaz, koja je tu zgradu donirala, bila da prostor uvijek bude namijenjen obrazovanju, pa smo izradili idejni projekt škole i sada čekamo odgovor Upravnog odjela za graditeljstvo Grada Zadra. Županija namjerava Grafičku školu preseliti na Relju, a jednu drugu školu u taj dio zgrade stare Tehničke škole, rekao je Longin.

Sada se, kao da župan i gradonačelnik ne žive u istom gradu, čeka Dukićev "odgovor na odgovor".


 

03. svibanj 2024 13:50