StoryEditorOCM
4 kantunaEL PRESIDENTE

Zdenka Borić: ‘Jako smo svi sretni! Nije ovo mala stvar. Sada bi Gabriel mogao poslati onaj avion po mene. Spremit ćemo veliku feštu u Ugljanu!‘

Piše Ivica Nevešćanin
20. prosinca 2021. - 10:08

- Jako smo svi sretni! Sad je vrijeme da pošalje onaj predsjednički avion po mene što je bio i obećao kad je došao na Ugljan – smije se Zdenka Borić, rodica Gabriela Borića, koji je u nedjelju postao novi predsjednik Čilea.

Zdenku smo zatekli kod kuće u Ugljanu, a veliku vijest iz Čilea, zbog vremenske razlike, dobila je tijekom noći s nedjelje na ponedjeljak.

- Najmanje pet poruka mi je stiglo na mobitel. Tamo je slavlje, a i mi ćemo proslaviti – kaže.

Proslava bi se trebala dogoditi do kraja ovog ili idućeg tjedna, kada se rođak Domagoj Kombura i njena obitelj oslobode svih obveza.

- Domagoj je još noćas na svom profilu objavio: „Rođo je pobijedio!” - veli Zdenka koju je noć probdjela.

image
Zdenka Borić pokraj starih kuća obitelji Borić, gdje je živio i Gabrielov pradjed Ive sa suprugom Božicom Crnošijom
Jure Miskovic/Cropix

- Majka je tražila da je probudim i da pratimo rezultate na televiziji. Svi smo bili na nogama, ipak nije baš svaki dan da bi netko iz vaše obitelji mogao nešto takvo postići - govori.

Kad smo u rujnu posjetili Boriće u Ugljanu, Zdenka nije mislila da će njezin mladi rođak u trećem koljenu doći do pobjede.

- Prognoze su išle na ruku drugim kandidatima i u prvom krugu izbora Gabriel je izgubio. Ankete su bile izjednačene, na kraju nije bila velika razlika s kojom je pobijedio u drugom krugu. I u ambasadi Čilea u Zagrebu glasovi su bili podijeljeni, tako da smo svi ovdje na otoku ugodno iznenađeni – kaže Zdenka čiji je pradjed Mate brat Gabrielovog pradjeda Ive.

Mate je sa svoja dva brata i sestrom ostao u Ugljanu, a Ive se sa suprugom Božicom Crnošijom, također iz Ugljana, i bratom Šimom, prije 124 godine uputio u Južnu Ameriku. Ostalo je, kako kažu, povijest, koju sada ispisuje njegov praunuk Gabriel, od nedjelje najmlađi predsjednik Čilea u povijesti zemlje.

image
Mladi Gabriel Borić
Privatni Arhiv
19. travanj 2024 10:44