StoryEditorOCM
4 kantunaENIO O NATJEČAJIMA:

"Želimo vidjeti poštiva li se stručnost i biraju najkompetentniji ljudi! Tamo gdje se ne bude poštivala, reagirat ćemo!"

Piše I.I.
27. listopada 2021. - 10:01

- Na prvom aktualnom sam govorio o problemima manjka zelenila u gradu, poglavito oko novih stambenih jedinica, pa se to pitanje nekako zaboravilo. Zanima me tko dozvoljava građevinske dozvole, odnosno tko daje uporabnu dozvolu, jer stanje na terenu ne odgovara dokumentima, kazao je Enio Meštrović (nezavisni) dodajući kako odgovor traži napisemno. 

- Podržavam ljude koje žele sudjelovati u poboljšanju svojih kvartova putem projekta KVARTipo, ali nakon ovog projekta koja je ideja mjesnih odbora? Zašto mjesni odobri onda postoje ako će sve građani rješavati?, upitao je Enio i dodao kako za starije ljude koji se ne znaju služiti tehnologijom ovaj projekt ne znači puno. 

Enio je još jednom naglasio od gradonačelnika da traži da se svi natječaji u gradskim tvrtkama i ustanovama, uz to što se objave na stranicama Grada i Narodnim novinama, daju i vijećnicima kako bi ih oni oglasili na društvenim mrežama.

- Želimo vidjeti je li se poštiva stručnost i biraju najkompetentniji ljudi! Tamo gdje se ne bude poštivala stručnost, a gdje budemo imali ovlasti regairat ćemo preko upravnih vijeća, naglasio je Enio.

- Nakon evaluacije prijava dolazimo u mjesne odbore i svi građani će tamo moći dati prijedloge i pitati dodatna pitanja. Bit će organizirano i glasovanje i tamo će se odlučiti što građani žele, kazao je Dukić dodajući kako i on "na oko" primjećuje da ima manje zelenila, ali i kako u svim dozvolama postoji 20 posto zelenila ne bi dobili dozvolu. 

- Vjerujem da ćete i vi sudjelovat u budućim izmjenama Urbanističkog plana. Ono što će se mijenjati je da će u promjenama Prostornog plana biti sada 30 posto zelenila ali okrupljeno u čestici, naglasio je Dukić.

26. travanj 2024 10:45