StoryEditorOCM
4 kantunaVELIKO POGORŠANJE

Željko Šoša: "U opasnosti je cijeli Poluotok! Gore stanovi, urušio se krov, sve zgrade su spojene!"

Piše L.B.
15. lipnja 2021. - 15:20

- Trebalo bi presjeći grede, a ako presječemo grede pada čitava zgrada jer sve stoji na tim gredama - rekao je oko 15 sati  zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Zadar Željko Šoša.

Dramatično pogoršanje požara na koji je na zgradi na Narodnom trgu izbio u utorak nešto poslije 11 sati nastupio je oko 15 sati, kada je Šoša izjavio da je u opasnosti cijeli Poluotok.

- Krov na zgradi koja je prva buknula se urušio. No na žalost to ne možemo zvati zgradom već se radi o sklopu zgrada koje su spojene, sa stotinjak, dvjesto stanova. Teško je zaustaviti požar jer su unutra sve stare grede, borimo se da se požar ne proširi na daljnje stanove. Ima gipsanih ploča ispod greda, mi smo unutra i praktički pilamo te gipsane ploče – rekao je Šoša.

- Radimo ono što možemo, a što se ne može, ne može se; greda gori u zidu i jednostavno prelazi u drugi stan – rekao je Šoša, dodajući da oko 15 sati gore četiri stana i  potkrovlje.

- Mi zaustavimo vatru, ali greda nastavi tinjati i prelazi kroz zid u drugi stan, to nam se događa. Opasnost nipošto nije nije prošla, sada je ovdje 20 vatrogasaca i ostali su u pripremi. Svi su preumorni, stižu nove snage, mijenjamo dečke nakon nekoliko sati rada i nekoliko boca potrošenog kisika – izjavio je Šoša.

19. travanj 2024 05:25