StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON PADA REBALANSA

Željko Žilavec: "Neću dati ostavku! Zna se tko me je postavio i kome odgovaram! Doći će do problema u poslovanju, isplate plaća igračima..."

Piše PSD.
27. listopada 2021. - 17:49

- Neću dati ostavku! Kome da je dam? Zna se tko me je postavio i kome odgovaram, kazao je Željko Žilavec, direktor košarkaškog kluba Zadra odgovarajući na zahtjev Enia Meštrovića da Žilavec ili Branimir Longin podnesu ostavke.

- Bez tri milijuna kuna doći će do problema u poslovanju, kašnjenja u vidu isplate plaća igračima, trenerima, radnoj zajednici, a i omladinski pogon će patiti zbog toga. Umjesto da idemo naprijed, mi se ovim činom vraćamo četiri godine unazad, istaknuo je Žilavec dodajući kako on nije bio pozvan na sastanke oko KK Zadar koje vijećnici spominju. 

- Ja nisam bio na tom sastanku niti sam ikoga pozivao na sastanke. Vijećnici nisu mogli dobiti polugodišnje izvješće kad je poslovna godina završila 30. lipnja i po zakonu imamo četiri mjeseca za izradu. Ali su i vijećnici neki jasno kazali da su dobili uvid u ukupnu masu finacijskih sredstava koja je potrebna za funkcioniranje kluba, točnije prve ekipe, za jedan mjesec i dobili su ukupnu bruto masu finacijskih sredstava koja je potrebna za isplatu djelatnicima radne zajednice. Te cifre ne pamtim kad je tko dobio, a to su i oni potvrdili da su tek sada vidjeli, kazao je Žilavec dodajući kako treba razgovarati i s Gradom kako bi se vidjelo njihovo mišljenje. Ako dobije privolu od Grada onda će, ističe Žilavec, sam razgovarati s vijećnicima.

- Spominjane su i izjave o tajnosti podataka, za mene ništa nije sporno. Mi gubimo vrijeme jer ćemo prvi puta u četiri godine kasniti s isplatima, istaknuo je Žilavec pa prokomentirao Eniovo traženje ostavke njega ili Branimira Longina.

- Ako traži ostavku  lsmatra li možda je Longina i mene netko trebao nagraditi za prošlu sezonu?!. Ne treba sada netko plaćati glavom zbog toga. U sportskom svijetu je to normalno i košarka je timski sport i nije neuobičajno da se mijenja trenera. I da imamo sportskog direktora, tko će vam doći do čovjeka koji će pristati da mu mač visi nad glavom. Nitko nije robot!, kazao je Žilavec dodajući i kako nitko iz kluba ranije nije otišao s više od jedne plaće.

- U svakom slučaju, nako prošlogodišnjih rezultata smo trebali ići naprijed, a mi se vrćamo ne na nulu, već u minus. Nakon ovoga će nam trebat vremena da vratimo povjerenje igrača, agenata i pozitivnog mišljenja o klubu u svijetu košarke da bismo mogli dalje raditi. Bili smo u situaciji da su nas izbjegavali, a sad kad smo došli u situaciju da imamo rezultate nam se ovo događa, zaključuje Žilavec, 

19. travanj 2024 02:18