StoryEditorOCM
4 kantunaNAKON TRAGEDIJE

Zet žene koju je usmrtio pas ispričao detalje: ‘Supruga je pronašla mrtvo tijelo svoje majke koje je bilo obliveno krvlju‘

Piše Zadarski.hr/Index.hr
31. siječnja 2024. - 17:17
Zadar, 310124. Zgrada na podrucju Bulevara gdje je jucer pronadjena mrtva zenska osoba u dobi od 82 godine s ozljedama koje upucuju na nasilnu smrt. Sumnja se da ju je izgrizao pas pasmine americki staford, vlasnistvo clana obitelji, koji je zatecen u stanu.Jure Miskovic/Cropix

Nakon smrti 82-godišnje starice u Zadru koju je u stanu izgrizao pas, u vlasništvu njenog unuka, Ministarstvo obrane (MORH) izvijestilo je da je privedena djelatna vojna osoba, osumnjičena za "teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti počinjeno izvan službe". Zadarska policija ranije je izvijestila da je u stanu u Zadru na području Bulevara u utorak ujutro pronađena 82-godišnja žena koju je do smrti izgrizao američki staford te da je jedna osoba osumnjičena, donosi Index.hr.

Ministarstvo obrane priopćilo je da su pripadnici Pukovnije vojne policije priveli, u suradnji s policijom, djelatnu vojnu osobu koju Policijska uprava zadarska tereti za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti. "Vojni policajci prepratili su privedenog u službene prostorije PU zadarske, a kriminalističko istraživanje provodi policija", navode u priopćenju, dodajući da se privedeni tereti za teško kazneno djelo počinjeno izvan službe. 

U priopćenju u kojem u ime MORH-a, ministra i Oružanih snaga izražavaju žaljenje zbog tragičnog događaja kažu i da vojna policija dalje poduzima "sve radnje u smislu utvrđivanja stegovne odgovornosti" privedenog vojnika.

Nakon zaprimljene dojave da je u stanu pronađena žena s ozljedama koje upućuju na nasilnu smrt te američki staford u vlasništvu obitelji, policija je provela očevid, a brigu o psu preuzela je nadležna veterinarska služba. Na temelju naloga Županijskog državnog odvjetništva, na Odjelu patologije provedena je obdukcija nad tijelom 82-godišnje žene te je utvrđeno da je umrla od posljedica ugriza psa, navodi Index.hr

Zet preminule žene: Dan prije šetali smo psa, bio je s nama u kafiću

Antonio Dragić, zet preminule starice, za Novi list ispričao je kako je došlo do tragedije. 

"Moja supruga me u 5 sati ujutro nazvala telefonom iz stana te mi je rekla kako je pronašla mrtvo tijelo svoje majke koje je bilo obliveno krvlju, a pas je stajao iznad nje. Došao sam odmah u stan oko 5:30 sati kod nje, a tamo je već stigla i policija. Psa je moja supruga odmah zaključala u kupaonicu, a onda mu je u stanu veterinar kojeg je pozvala policija dao omamljujuće sredstvo, budući da se radi o psu teškom 50-ak kilograma", rekao je.

Psa su potom odveli u Azil, ispričao je Dragić dodajući kako je njegova supruga očajna zbog ovakve smrti svoje majke. "Pitanje je je li ju pas izgrizao dok je bila živa, ili joj je pozlilo pa je preminula zbog slabog srca ili visoke životne dobi", dodaje.

"Pas je čistokrvni američki staford, a vlasnik je nećak moje supruge, sin njezinog brata. On je u vojnoj službi izvan Zadra, zbog čega je ostavio psa na čuvanje. Bili smo supruga i ja s ovim psom dan prije ovog tragičnog događaja u jednom kvartovskom kafiću, popili smo piće, bili smo tamo sat vremena, a pas je cijelo vrijeme ležao pored nas.

Tko je mogao znati da će se ovakvo što dogoditi", kaže ovaj Zadranin dodajući kako su kasnije tog dana supruga i on bili s psom u šetnji, onda je njegova supruga vratila psa u stan, a njih dvoje su produžili u kupovinu.

Oko 22 sata su se vratili, budući da je njegova supruga trebala ujutro otići na posao.

"Ovaj pas živio je s obitelji našeg nećaka u njihovom stanu u Zadru. S nećakom sam se nakon ove tragedije čuo preko poruka, trebao je u utorak navečer doći u Zadar, no doznali smo kako ga je vojna policija zaustavila i odvela. Suprugu i mene su, nakon što su policajci počeli provoditi očevid u stanu, odveli u policijsku postaju.

Bio sam u policiji na obavijesnom razgovoru koji je potrajao 20-ak minuta, a pitali su me gdje smo bili u vrijeme kada je pas napao pokojnu punicu. Suprugu su držali u policijskoj postaji čak do 18 sati, budući da su očigledno imali neke sumnje", ističe Dragić koji misli kako će psa vjerojatno usmrtiti uspavljivanjem.

02. svibanj 2024 11:06